Hírmondó

/ 2018.01.24., szerda 17:29 /

Hírválogatás.

JÓZSEFVÁROS - Szépül a Múzeumkert

Nyár végéig megújul a Magyar Nemzeti Múzeum kertje, a munkálatok hamarosan elkezdődnek. A rekonstrukció részeként felújítják a közműveket, megszépítik a sétányokat, valamint olyan új burkolatokat is kap a Múzeumkert, amelyek jól illeszkednek a műemléki főépülethez. De változik a növényzet is, kivágnak 38 életveszélyes, elöregedett fát, és helyettük 25 nagyméretű új fát ültetnek. Lesz köztük vörös juhar, ginkgo és magnólia is. A rekonstrukció célja visszaállítani a történetileg hiteles, eredeti kertstruktúrát, ehhez egy XX. század elejéről fennmaradt térrajzot vettek alapul.

BUDAPEST - Megújulhatnak a budai rakpartok

Zöldebb és a forgalom szempontjából rendezettebb lesz hamarosan a Műegyetem környéke a budai Duna-part megújítására kiírt pályázatra beérkezett munkák alapján. A Felhévíz és a Műegyetem közötti négy rakpartszakaszához kapcsolódó tervpályázat a budai alsó és felső rakpartok újraosztását célozta. Eszerint olyan köztérhálózatot szeretnének kialakítani, ahol biztosított az autós forgalom zökkenőmentes áthaladása, ám a gyalogosok, a lakosság és a turisták számára is vonzó a part menti tartózkodás. Így feltétel volt a parkok és a folyópart összekapcsolása is. A kiírásra két pályázat érkezett be, a kettőből szemezgetve alakítják majd ki a megújuló területeket, de a munkálatok megkezdése még várat magára.

VÁRNEGYED - Növekvő biztonság

Tovább bővül az első negyedévben az I. kerületi térfigyelő kamerák állománya, kilenc helyszínen 11 új kameraállást építenek ki. A rendszert már tavaly modernizálta a kerületi önkormányzat, akkor három megapixeles, harmincszoros optikai zoommal ellátott, éjjel is látó felvevőket szereltek fel a városrész 22 pontján. Az új eszközök a Lovas úti parkolóba, a Lovas útra, a Tóth Árpád sétányra, a Logodi utcába, a Hunyadi út–Szabó Ilonka utca találkozásához, a Szirtes úti parkolóba és a Szentháromság térre kerülnek. Az élőképeket a közterület-felügyelet munkatársai és a rendőrség figyeli.

FŐVÁROS - Jönnek az új villamosok

CAF villamosokkal bővül Budapest járműállománya, az új szerelvények a szerződés értelmében 2019 elejétől folyamatosan érkeznek majd a fővárosba. Összesen 26 villamost rendelt a Budapesti Közlekedési Központ, mintegy 17,6 milliárd forint értékben. A járműveket sorban tesztüzembe állítják, majd a sikeres próbautak után kerülhetnek forgalomba.

XIII. KERÜLET - Stadion épül Angyalföldön

Gőzerővel épül a Vasas SC új sportközpontja a XIII. kerületi Fáy utcában. A tervek szerint az év második felére elkészülő komplexum fűthető játékterével, korszerű világítástechnikájával a legkényesebb szurkolói igényeknek is megfelel. 5147 néző fér majd el a lelátókon, amelyek a későbbiekben 6000 főig bővíthetők. De nemcsak a lelátókról élvezhetők a mérkőzések, a folyosók több pontján képernyők biztosítják az élményt a helyüket elhagyó látogatóknak. A hétmilliárdba kerülő beruházás eredményeként a Vasas SC új stadionja megfelel az MLSZ B, UEFA III. kategória követelményeinek, így a nagy múltra visszatekintő labdarúgó-szakosztály játékosai nemzetközi színvonalú játéktéren öregbíthetik majd a Vasas hírnevét.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.