Hírmondó

/ 2018.03.28., szerda 17:31 /

Hírválogatás.

III. KERÜLET - A legmodernebb strand

Várhatóan nyáron nyitja meg kapuit a főváros beruházásában és kormányzati támogatással megújuló Csillaghegyi strandfürdő. Az eredeti és jelenleg is működőképes három medence mellé tizenegy új épül, amelyek közül az egyik alkalmas lesz versenyek megszervezésére is, de sós vizes, tan-és babamedencét is létesítenek. A tervek szerint a III. kerületi létesítmény Budapest legkorszerűbb, leglátványosabb, legmodernebb strandja lesz, csúszdaparkkal, valamint a hatszintes új strandépületben külön wellnessrészleggel és vendéglátói szinttel. A beruházás költségeinek zömét, mintegy 3,2 milliárd forintot a főváros finanszírozza, de az áramellátást biztosító napelemes rendszer működéséhez a kormányzat segítségével háromszázmillió forintnyi európai uniós támogatás is érkezett.

FŐVÁROS - Megújul a Széna tér

A felújított Széll Kálmán térhez méltóvá szeretnék tenni az onnan alig néhány lépésre található Széna teret, így 2019 májusában annak felújítási munkálatai is elkezdődhetnek Tarlós István múlt heti bejelentése alapján. A tervek szerint a buszpályaudvart más helyre telepítve megnövelnék a zöldterületet, de erről még folynak ez egyeztetések. Megszüntetik továbbá az Ostrom utca és a Hattyú utca közötti parkolót, és e két utca térhez kapcsolódó szakaszát is felújítják. A mintegy 2,5 milliárd forintra becsült beruházás jövő év végére el is készülhet. A Széna tér megújítása a Blaha Lujza tér rekonstrukciójával együtt került be a főváros idei költségvetésébe. Mint a főpolgármester emlékeztetett, ez a fejlesztés is annak köszönhető, hogy a kormány 2010-ben átvállalta a főváros 251 milliárd forintra felhalmozott adósságállományát.

JÓZSEFVÁROS - Kórházra 26,6 milliárd

Az elkövetkező évtizedeket meghatározó fejlesztés indulhat el a fővárosi Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően. A mintegy 26,6 milliárd forintra becsült beruházások révén Európában egyedülálló gyermekgyógyászati szakmakoncentráció és épületfejlesztés várható. Két új tömb épül a kórház területén, az egyik egy 23 ezer négyzetméteres belgyógyászati, a másik pedig a gyermekpszichiátriai és gyermekaddiktológiai ellátást szolgálja majd. Kialakítanak egy diagnosztikai laboratóriumot is. A józsefvárosi önkormányzat egy orvosi ügyeletet ellátó autót adományozott az intézménynek.

I. KERÜLET - Múzeum Andrássy grófnak

Andrássy Emlékmúzeum létrehozásáról döntött a kormány, a kulturális intézményt a Magyar Nemzeti Múzeum részeként a Bem rakparti egykori Andrássy-palotában alakítják ki. A palotát gróf Andrássy Gyula miniszterelnök építtette 1878–1880 között. A ház belső berendezését Rippl-Rónai József tervezte. A Thék bútorgyár bútorai mellett értékes műtárgyak, kárpitok, faliszőnyegek díszítették a palotát. Magyar szecessziós művészek és klasszikus mesterek (Rembrandt, Rubens, Monet és mások) alkotásai sorakoztak a falakon. A műkincseket 1945-ben Moszkvába szállította a Vörös Hadsereg. Az egykori palotában aztán 1966-ig fegyvergyár működött, majd az I. kerület művelődési háza lett.

ERZSÉBETVÁROS - Okoshotel nyílt

Budapesten megnyílt Európa első négycsillagos, teljes egészében a vendég okostelefonja által vezérelt okoshotelje, a KViHotel a VII. kerületben. A negyvenszobás létesítmény a TMRW Hotels applikáció segítségével majdnem teljesen személyzet nélkül működik, szinte valamennyi funkciót okostelefonja segítségével irányít a vendég a becsekkolástól a kijelentkezésig.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.