Ingyenes taxi Erzsébetvárosban

/ 2018.02.21., szerda 16:28 /

Elektromos személyszállító szolgáltatást vezetett be a kerületieknek a VII. kerületi önkormányzat. Ráadásul ingyenesen.

A városban közlekedőknek egy ideje feltűnhetett, hogy az elmúlt egy-két évben ugrásszerűen megnőtt az elektromos autók száma, gyakran suhan el mellettünk egy-egy zöld rendszámos jármű. Ezeknek a gépkocsiknak egy Budapesthez hasonló nagyvárosban számos előnyük van: nem szennyezik tovább a város levegőjét, és a zajtól is megkímélik a lakosokat. Üzemanyagukat akár az otthoni konnektorokból is nyerhetik, de városszerte is egyre több a gyorstöltésüket lehetővé tevő, speciális töltőállomás, így, ha a tulajdonos híján van az energiának, könnyedén találhat „villanykutat” magának.

A VII. kerületben azonban egy ideje már bárki élvezheti az elektromos autózás előnyeit – ráadásul teljesen ingyen. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat ugyanis nemrégiben – 2014-es ígéretét betartva, Bajkai István alpolgármester kezdeményezésére – elektromos személyszállítási szolgáltatást indított, amelyet reggel 8-tól délután 4 óráig mindennap igénybe vehetnek a kerületben élők.

Az önkormányzat szerint a szolgáltatás jelentősen megkönnyíti a rászoruló kerületi lakosok (köztük az idősek, a kismamák, a többgyermekes családok, a hátrányos helyzetűek) életét: a két taxi kivételes segítséget jelent a nagybevásárlásra, egészségügyi intézménybe vagy bármilyen rendezvényre utazók számára.

A hétszemélyes (a sofőrön kívül tehát hat személy szállítására alkalmas), 100 százalékban elektromos Nissan E-NV200 típusú gépkocsik a szolgáltatás bevezetése óta igen népszerűek lettek a kerületiek körében. Használatuk egyszerű, mindössze annyi szükséges hozzá, hogy az utazni kívánó lakos a tervezett indulást 72 órával megelőzően telefonon, emailen vagy személyesen bejelentse használati igényét az Erzsébetvárosi Szolgáltató Kft. diszpécseri irodájában. Az önkormányzat tervezi a népszerű szolgáltatás bővítését, így a jövőben várhatóan egyre több helyen találkozhatunk majd az erzsébetvárosi elektromos taxikkal.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.