Intelligens világítás

/ 2017.07.19., szerda 16:21 /

A tesztidőszak után már végleges mozgásérzékelő módban világítanak a Normafa futóút lámpái.

Tavaly augusztusban vehették birtokukba a mozgás és a zöld szerelmesei a János-hegyi futóutat. A Normafa és a Libegő felső végállomása közötti, majd két kilométeres útszakasz felújításával folytatódott a környék rehabilitációs programja – tájékoztatott Pokorni Zoltán, hozzátéve, hogy a Jánoshegyi út a mozogni vágyóké lett, sorompóval zárták le, csak engedéllyel lehet behajtani. Mint monda: a korábbi, rendkívül rossz állapotú aszfaltúton is sokan futottak, sétáltak, kerékpároztak, de az új, ízületeket kímélő burkolat miatt egyre többen döntenek a sportolás mellett. A különleges világítással felszerelt pálya mostantól biztonsággal használható sötétedés után is – a nagy kánikulák idején ez sok futónak igazán jó hír.

A lámpák működéséről Pokorni Zoltán elmondta, hogy a helyzetjelző alapvilágítás az odaérkező futók előtt erősebb fokozatra kapcsol, majd fél perc alatt visszaáll csökkentett üzemmódra. Az intelligens világítás kialakításának egyik legfontosabb célja az volt, hogy csökkentsék az energiafelhasználást.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kettészakadhat az Európai Unió

Ostobaság az EU elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a visegrádi országok számára kifizetendő támogatások csorbításával rendezné – állítja Lubomír Zaorálek. A cseh külügyminiszter nem zárja ki, hogy az EU kettészakad. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.