Kortárs építészet Angyalföldön

/ 2017.02.08., szerda 18:46 /

Minden egy helyen, ami az építészet terén történt az elmúlt tíz évben.

A XIII. kerületben az elmúlt évtizedekben több mint 19 ezer új lakás épült és közel egymillió négyzetméterrel bővült a szolgáltató- és irodaterület. A lendületesen fejlődő környéken ugyanakkor szempont a környezettudatosság, az élhető lakókörnyezet is. Így fér meg egymással a Váci utcai irodarengeteg a passzívházzal, a régi munkásnegyedek helyén felhúzott lakópark a rendezett, meghitt kis parkokkal. A közterek megújításáért, a kerület fejlesztéséért kapott elismerések, építészeti díjak pedig már csupán a hab a tortán. Január végén a városvezetés büszkeségeiből, a kortárs építészeti munkákból nyílt kiállítás az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A fotókiállításon a látogató közelebbről megismerkedhet az elmúlt egy évtizedben átadott emblematikus építészeti alkotásokkal, sőt néhány komolyabb felújításon átesett régi épülettel is. Kiderül, hol találjuk Újlipótváros „kapuját”, a tavasz közeledtével merre érdemes keresnünk a Vígszínház színészlegendájáról, Ruttkai Éváról elnevezett rózsabokrokat, vagy miért egyedülálló a három évvel ezelőtt átadott passzívház. A március 20-ig megtekinthető kiállítás nem az angyalföldi művelődési központban debütál, korábban a Radnóti Miklós Művelődési Központban, sőt a kerület néhány testvérvárosában, így Eszéken és Floridsdorfban is sikert aratott.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.