Mert megérdemlik

/ 2017.01.18., szerda 15:32 /

Belső-Angyalföld rozsdaövezetébe berobban a XXI. század, avagy olyan építkezés a Liget Budapest Projekt keretében, amellyel mindenki egyetért.

Restaurálóműhelyek, kutatószobák, műtárgyraktárak, laborok sok ezer négyzetméteren, világszínvonalon. „A magyar múzeumügy végre megkapja, amit megérdemel” – emelte ki a decemberi sajtóbejáráson Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ közelmúltban indult építésének apropóján tartott rendezvényen részt vett Tóth József XIII. kerületi polgármester és Baán László, a Liget Budapest Projekt vezetője is. Angyalföld rozsdaövezetében, az egykori Szabolcs utcai kórház elhanyagolt környékén valósul meg a Liget Projekt egyik legizgalmasabb beruházása, amely a XIII. kerületnek is nagy lehetőség.

A színvonalas beruházás révén a környék esélyt kap a felemelkedésre. Amint Tóth József polgármester az eseményen hangsúlyozta, a városligeti múzeumépítésről nem kíván véleményt mondani, ám a restaurálási központ terveivel maximálisan egyetért. Az öt épületből álló komplexumnak nem csupán szakmai berkekben örülhetnek; a felújítás előtt álló, Freund Vilmos által tervezett egykori zsidó imaházat látogatóközponttá, konferenciateremmé alakítják. A másik Freund-épületben pedig művészettörténeti kutatóintézetet rendeznek be. A várhatóan jövő tavaszra megvalósuló beruházással az angyalföldiek jelentős zöldfelületet is nyernek: az épületegyüttes mellett tizenháromezer négyzetméteres, nyitvatartási időben szabadon látogatható park is létesül.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.