Modern agora

/ 2018.02.21., szerda 16:26 /

Új városközpont épül Angyalföldön, a napokban volt a bokrétaünnep.

„Modernségében is klasszikus agora” – így jellemezte Tóth József XIII. kerületi polgármester a február 13-án, bokrétaünnep keretében avatott Klapka Szolgáltatóházat. A Klapka utca fölötti, több ezer lakásos lakótelep és az utca túloldalán elnyúló kisvárosias negyed határán új, helyi városközpont formálódik. A több mint tízezer négyzetméteren nem csupán bevásárlóhelyek épülnek, hanem kávézó, különleges, dombszerűen kialakított játszó- és pihenőpark is. Összesen négyezer négyzetmétert parkosítanak. A pinceszinten külön parkolóhelyeket alakítanak ki az elektromos üzemű gépjárművek számára, ugyanitt több mint harminc kerékpár tárolására alkalmas helyet is találunk majd. Az emeleten harminchárom bérlakás is épül. A Kassák– Klapka–Tüzér–Pattantyús utcák által határolt területen folyó építkezés már a megvalósítás előtt sikert aratott, a Marosi Miklós Ybl-díjas építész vezette munka Média Építészeti Díjat nyert. Az egy évvel ezelőtt indult építkezést, melynek teljes költsége 4,2 milliárd forintra rúg, az önkormányzat teljes mértékben saját forrásból finanszírozza.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.