valasz.hu/pest_budai_latkep/kalvinista-memento-103464

http://valasz.hu/pest_budai_latkep/kalvinista-memento-103464

Modern agora

/ 2018.02.21., szerda 16:26 /

Új városközpont épül Angyalföldön, a napokban volt a bokrétaünnep.

„Modernségében is klasszikus agora” – így jellemezte Tóth József XIII. kerületi polgármester a február 13-án, bokrétaünnep keretében avatott Klapka Szolgáltatóházat. A Klapka utca fölötti, több ezer lakásos lakótelep és az utca túloldalán elnyúló kisvárosias negyed határán új, helyi városközpont formálódik. A több mint tízezer négyzetméteren nem csupán bevásárlóhelyek épülnek, hanem kávézó, különleges, dombszerűen kialakított játszó- és pihenőpark is. Összesen négyezer négyzetmétert parkosítanak. A pinceszinten külön parkolóhelyeket alakítanak ki az elektromos üzemű gépjárművek számára, ugyanitt több mint harminc kerékpár tárolására alkalmas helyet is találunk majd. Az emeleten harminchárom bérlakás is épül. A Kassák– Klapka–Tüzér–Pattantyús utcák által határolt területen folyó építkezés már a megvalósítás előtt sikert aratott, a Marosi Miklós Ybl-díjas építész vezette munka Média Építészeti Díjat nyert. Az egy évvel ezelőtt indult építkezést, melynek teljes költsége 4,2 milliárd forintra rúg, az önkormányzat teljes mértékben saját forrásból finanszírozza.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.