Nyílik a Gázlámpa Kioszk

/ 2016.04.28., csütörtök 15:08 /

Újhullámos kávézóval bővül májustól az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont: az új vendéglátóhelyet a Fő téren álló, megújult Gázlámpa Kioszkban rendezték be.

Van egy apró épület Óbuda főterén. A mindössze két négyzetméter alapterületű, ipari műemlék jellegű házikó egykor az Óbudai Gázgyár gázátadó állomásaként működött, majd évtizedekig üresen állt és lassan pusztult. Az egyre megviseltebb épületet látva Bús Balázs polgármesternek támadt az az ötlete, hogy egy átfogó rekonstrukcióval nemcsak küllemében szépülhetne meg, de olyan új funkciót is kaphatna, amely szervesen illeszkedik a közeli Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont profiljába.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által elvégzett teljes körű felújítás után az egykori gázelosztó Gázlámpa Kioszk néven, eredeti szépségét megőrizve, az Esernyős legújabb vendégváró helyeként, tavaly novemberre született újjá. „Ezután néhány hétre megnyitottunk az Óbudai Advent idején, a kioszkban árult italokból befolyt több mint 200 ezer forinttal pedig a kárpátaljai rászoruló családok tűzifaellátását támogattuk” – tudtuk meg Békefi Annától. Az Esernyős ügyvezetője elmondta, a Gázlámpa Kioszk a „próbaüzemet” követő téli szünet után hivatalosan május 6-án, Óbuda Napjának nyitóestéjén nyílik meg, s kínálatában világos pörkölésű, úgynevezett újhullámos és specialty kávék is szerepelnek majd. A kioszk az egyre pezsgőbb életű óbudai Fő tér hangulatos pontja lesz a nagy rendezvények idején és a mindennapokban is, ahol az Esernyős munkatársai hétvégén is várják majd a finom kávét, kerületi kulturális-turisztikai információt keresőket.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.