Óbudai fák

/ 2018.05.23., szerda 16:54 /

A III. kerületben csak az elmúlt hetekben 220 új növénnyel gazdagodott a városrész faállománya, és idén további 800 fa kiültetését tervezi az önkormányzat.

A fák életfolyamataik révén jelentős kondicionáló hatást fejtenek ki, mérsékelik a városi hőszigethatást, javítják a levegő páratartalmát és mozgását, illetve megkötik a légszennyező anyagokat; de legfőképpen oxigéntermelő és szén-dioxid-megkötő képességük miatt nélkülözhetetlenek. A jó állapotban lévő, biológiailag aktív zöldfelületek a kerületi klímát kedvezően befolyásolják – olvashatjuk a III. kerületi önkormányzat fatelepítési projektjét bemutató fa.obuda.hu oldalon, ahol részletes leírás található arról is, hogy milyen fákat ültetnek, illetve azoknak milyen jellemzőik vannak. Ugyanitt találunk egy térképes alkalmazást is, ahol már láthatók a nemrégiben átadott Boldog Sándor István park új fái, és hamarosan mind a 220, a városrészben telepített facsemete koordinátáit rögzítik.

A helyi fatelepítési programban az önkormányzat évről évre több fát ültet, hogy ezzel is javítson az Óbuda-Békásmegyeren élők életminőségén. A zöldterületek fejlesztése, megóvása a településkép szempontjából is fontos. A programot legutóbb a FŐTÁV Zrt. is segítette: 20 facsemetét ajándékozott a kerületnek a Föld napján.

Az önkormányzat vezetése idén további 800 fa ültetését tervezi, ami az őszi időszakban valósulhat meg. Bíznak abban, hogy a lakosok és cégek is csatlakoznak a szeptembertől új szintre lépő közösségi fatelepítési programhoz, melynek kidolgozása jelenleg is zajlik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.