Rend a ligetben

/ 2007.11.19., hétfő 09:30 /

Tönkretett játszótéri kerítések, felgyújtott, összetört játszóeszközök, megrongált öntözőberendezések - mindez a múlté a II. kerület parkjaiban.

Október közepétől parkőrök védik a rongálóktól a II. kerület négy parkját: a Mechwart ligetben és a Papkertben a nap huszonnégy órájában, míg a Nagy Imre téren és a Fenyves parkban este hattól reggel hatig őrzik a rendet fa őrházban posztoló őrök. Komolyabb események alkalmával értesítik a városrendészetet vagy a rendőrséget, de szükség esetén a kutyatulajdonosokat is megszólítják, és szájkosár és póráz használatára kérik, ugyanakkor megakadályozzák a hajléktalanszállások kialakulását is.

Napjaink Poldi bácsijai egyenruhában végzik feladatukat, azonosítójuk és nevük is jól látható.

A parkőri szolgálat mintegy évi tizenötmillió forintjába kerül az önkormányzatnak. De ez megtérülhet, hiszen eddig évente átlagosan húszmillió forint kárt okoztak a parkokban.

A kerület többi tizennyolc közparkjában és játszóterén a városrendészet járőrei teljesítenek éjjel-nappal szolgálatot, és félóránként ellenőrzik a tereket, a lakosok pedig sürgős esetben ügyeleti telefonon is értesíthetik a járőrszolgálatot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.