Szent Flórián-díj

/ 2017.07.19., szerda 16:35 /

2018-tól kezdődően a VII. kerület minden évben megjutalmazza majd a hősöket a most alapított Szent Flórián-díjjal.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat minden évben kitünteti azokat a lakosokat, akik kiemelkedő munkásságukkal hozzájárulnak a kerület hírnevének öregbítéséhez. A már eddig is létező számos elismerés, például a díszpolgári cím, az Erzsébetváros Sportjáért Díj vagy a Pro Urbe Erzsébetváros díj sorát jövőre újabb fontos kitüntetés gazdagítja majd: megalapították ugyanis a Szent Flórián-díjat. Ezentúl minden évben az a személy kaphatja meg az elismerést, aki a kerület katasztrófavédelme, tűzvédelme érdekében kiemelkedő helytállást tanúsít, átlagon felüli teljesítményt nyújt. „Bízom benne, hogy a díj adományozása az erkölcsi megbecsülés mellett méltóképpen kifejezi a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai felé őszinte tiszteletünket munkájuk iránt, melyet kerületünk védelmében végeznek nap mint nap” – mondta a díjról Vattamány Zsolt polgármester. Az elismerés létrehozását egyébként a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége kezdeményezte, Erzsébetváros Önkormányzata pedig örömmel karolta fel.

A díj névadója, Szent Flórián a III. században élt római légiós több társához hasonlóan áttért a keresztény hitre, ám később a Diocletianus császár uralma idején kitört egyházüldözés áldozata lett. A keresztény vértanú tisztelete a XVII. században terjedt el, az árvizek és a tűzvészek áldozatait védi, a tűzoltók védőszentje.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kettészakadhat az Európai Unió

Ostobaság az EU elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a visegrádi országok számára kifizetendő támogatások csorbításával rendezné – állítja Lubomír Zaorálek. A cseh külügyminiszter nem zárja ki, hogy az EU kettészakad. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.