Tavaszi zöldítés

/ 2017.05.10., szerda 17:52 /

Az Angyalzöld program alapján újra bővült a XIII. kerületi zöldterület. A Kassák parkban nem csak a legkisebbekre gondoltak: a játszótér mellett megújult a kutyafuttató, és a szabadtéri fitnesz kedvelői is új gépeknek örülhetnek.

Ha tavasz, akkor játszótér, szabadtéri sport, megszépült zöld környezet! Legalábbis Angyalföldön, ahol most eggyel több lehetőség van arra, hogy a jó időt méltó környezetben élvezhessük. Áprilisban kicsik és nagyobbak örömére átadták a felújított Kassák parkot. A Kassák Lajos, Lőportár, Tüzér és Taksony utcák által határolt zöldterületet alapítása óta már többször ráncba szedték, de ilyen átfogó újjáépítésre még nem került sor. Az elmúlt hónapokban térszerkezetét újragondolták, növényzetét gyarapították, pihenősarkokat alakítottak ki, kutyafuttatójának területét megnövelték, sok új játszószert, sporteszközt telepítettek. S hogy a nevéhez méltó legyen, felszíni burkolatát Kassák Lajos művészetét idéző színes mintázattal díszítették. Az ezerháromszáz négyzetméteres parkban mostantól kétszázötven négyzetméteres szabadtéri fitnesztér szolgálja a sportos felnőtteket. A korábbi faállományból három öreg, korhadt fát kivágtak, de helyettük tizenkilenc facsemetét ültettek. A gumiburkolattal ellátott játszóteret évelő és egynyári virágokkal szegélyezték, a kutyafuttató környékére 200 négyzetméteren cserjéket ültettek. Az önkormányzat több mint negyvenmillió forintot költött a beruházásra, emellett, miként Tóth József polgármester a park avatásán elmondta, a kerületben jelenleg is másfél milliárd forint értékben zajlik zöldfelület-felújítás, játszótér-rekonstrukció. Idén további három park átadása várható. A városrész zöldrehabilitációjának részeként hamarosan elkészül a vizes vb-re épült új Duna Aréna melletti Dagály sétány, de a Rákos-patak mentén is folyik a zöldfejlesztés. A polgármester beszédét követően a gyerekek hatalmas ováció mellett vették birtokba a trambulint és a megújult mászókát.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.