Üdítő köztér

/ 2017.07.19., szerda 16:17 /

A kritikusok abban egyetértenek: az új Moszkva sétány arculata üdítő változás a korábbiakhoz képest.

Még be sem fejeződtek a pesti Duna-part munkálatai, máris az urbanisták és a lakókörnyezetükért felelősséget érző fővárosiak kritikájának középpontjába került az újratervezett promenád. Miközben sorjázott a kritika a fakivágásokat, az újrafásítás hiányát, a térkőtengert illetően, abban egyetértés mutatkozott: az újonnan kialakított, Moszkva sétány névre keresztelt partszakasz előnyére változott. A XIII. kerületi, a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontjától induló és az Árpád hídig tartó területen korábban gazos, kavicsos, gondozatlan ösvény vezetett, ezt mostanra egy több mint egy kilométer hosszú, hét méter széles sétány váltotta fel gyalogos- és kerékpárúttal, padokkal, nyugágyakkal, aprócska játszótérrel. Az új sétány az úszó-világbajnoksághoz kapcsolódó fővárosi fejlesztési beruházások keretében valósult meg. A vadonatúj bicikliút az Árpád híd alatt csatlakozik a már meglévő kerékpárút-hálózathoz, a tervezők az Eurovelo elnevezésű, Duna menti nemzetközi kerékpárútba is bekapcsolták.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kettészakadhat az Európai Unió

Ostobaság az EU elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a visegrádi országok számára kifizetendő támogatások csorbításával rendezné – állítja Lubomír Zaorálek. A cseh külügyminiszter nem zárja ki, hogy az EU kettészakad. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.