Üdítő köztér

/ 2017.07.19., szerda 16:17 /

A kritikusok abban egyetértenek: az új Moszkva sétány arculata üdítő változás a korábbiakhoz képest.

Még be sem fejeződtek a pesti Duna-part munkálatai, máris az urbanisták és a lakókörnyezetükért felelősséget érző fővárosiak kritikájának középpontjába került az újratervezett promenád. Miközben sorjázott a kritika a fakivágásokat, az újrafásítás hiányát, a térkőtengert illetően, abban egyetértés mutatkozott: az újonnan kialakított, Moszkva sétány névre keresztelt partszakasz előnyére változott. A XIII. kerületi, a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontjától induló és az Árpád hídig tartó területen korábban gazos, kavicsos, gondozatlan ösvény vezetett, ezt mostanra egy több mint egy kilométer hosszú, hét méter széles sétány váltotta fel gyalogos- és kerékpárúttal, padokkal, nyugágyakkal, aprócska játszótérrel. Az új sétány az úszó-világbajnoksághoz kapcsolódó fővárosi fejlesztési beruházások keretében valósult meg. A vadonatúj bicikliút az Árpád híd alatt csatlakozik a már meglévő kerékpárút-hálózathoz, a tervezők az Eurovelo elnevezésű, Duna menti nemzetközi kerékpárútba is bekapcsolták.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.