valasz.hu/pest_budai_latkep/koris-platan-varazsfa-124724

http://valasz.hu/pest_budai_latkep/koris-platan-varazsfa-124724

Üdítő köztér

/ 2017.07.19., szerda 16:17 /

A kritikusok abban egyetértenek: az új Moszkva sétány arculata üdítő változás a korábbiakhoz képest.

Még be sem fejeződtek a pesti Duna-part munkálatai, máris az urbanisták és a lakókörnyezetükért felelősséget érző fővárosiak kritikájának középpontjába került az újratervezett promenád. Miközben sorjázott a kritika a fakivágásokat, az újrafásítás hiányát, a térkőtengert illetően, abban egyetértés mutatkozott: az újonnan kialakított, Moszkva sétány névre keresztelt partszakasz előnyére változott. A XIII. kerületi, a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontjától induló és az Árpád hídig tartó területen korábban gazos, kavicsos, gondozatlan ösvény vezetett, ezt mostanra egy több mint egy kilométer hosszú, hét méter széles sétány váltotta fel gyalogos- és kerékpárúttal, padokkal, nyugágyakkal, aprócska játszótérrel. Az új sétány az úszó-világbajnoksághoz kapcsolódó fővárosi fejlesztési beruházások keretében valósult meg. A vadonatúj bicikliút az Árpád híd alatt csatlakozik a már meglévő kerékpárút-hálózathoz, a tervezők az Eurovelo elnevezésű, Duna menti nemzetközi kerékpárútba is bekapcsolták.

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.