PR

Az Év Biztosítója 2014-ben a Groupama Garancia Biztosító

PR / 2014.11.07., péntek 14:40 /

Csonka Istvánt, a Groupama Garancia Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettesét kérdeztük a társaság befektetési tevékenységét elismerő díjról.

Idén két eszközalapjuk is kategória győztes lett. Mit jelent Önöknek ez az elismerés?

Nagy öröm számunkra, hogy – hasonlóan a tavalyi évhez – több eszközalapunk is győztes lett a maga kategóriájában. Idén  a legjobb deviza alapú részvény unit-linked eszközalap a „Idősödő Társadalom Részvény Euró” eszközalapunk, a legjobb ingatlan unit-linked eszközalap pedig a „Magyar Ingatlan” eszközalapunk lett. A két kategória győztes pozíciójának elnyerése azért fontos elismerés számunkra, mert igazolja azt a törekvésünket, hogy befektetési palettánkban kiemelkedő és versenyképes hozamokat kívánunk nyújtani ügyfeleink számára.

A MoneyMoon idén egy új kategóriában is nyertest hirdetett: az összevont eredmények alapján a Groupama Garancia Biztosító kapta Az Év Biztosítója 2014 címet.

Igen, a két eszközalap kategória megnyerése mellett idén kaptunk egy még fontosabb elismerést is: az abszolút kategória győztesei lettünk. A díj odaítélésekor azt vizsgálták, hogy melyik biztosítótársaság eszközalapjai kerültek be a legtöbbször az egyes kategóriák legjobbjai közé. Ezen szempont alapján társaságunk mutatta a legerősebb szereplést, azaz a legtöbb kategóriában a Groupama Garancia Biztosító eszközalapjai voltak a dobogós helyeken. Az idén első alkalommal kiosztott díj, „Az Év Biztosítója 2014” cím tehát azt mutatja meg, hogy nem csak egy-egy kategóriában tudunk a legjobbak lenni, hanem azt is, hogy a unit-linked eszközalapok kezelése a Groupama Garancia Biztosítónál folyamatosan rendkívül magas színvonalú, mellyel a befektetésre kínált alapok tekintetében összességében a legerősebb teljesítményt nyújtottuk a hazai biztosítók között. Külön öröm számunkra, hogy ezt egy független pénzügyi tanácsadó cég állapította meg, akinek ezúton is köszönjük a transzparens, objektív mérőrendszer kialakítását.

Mit jelentenek számszerűsítve a fentiek? Mekkora hozamokat értek el a Groupama Garancia Biztosító eszközalapjai az értékelt időszakban?

Az euró alapú részvényes eszközalapunknál valóban kiemelkedő a teljesítmény: 3 évre visszamenőleg minden évben 20 százalék feletti befektetési hozamot érhetett el az ügyfél, de 5 évre visszamenőleg is jócskán évi 15 százalék feletti éves növekedést mutat az eszközalap, mindezt főbb részvénypiaci referenciaindexeknél kisebb ingadozás mellett. Az Ingatlan eszközalapunk a kedvező megítélést vélhetően a hosszabb időtávon is nagyon kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményének köszönhette.

Mi a véleménye, minek köszönhető ez a siker?

A vagyonkezelés szempontjából alapvetően három fontos elemnek: az alapos, körültekintő eszköz kiválasztásnak, az aktív eszközmenedzsmentnek, illetve a teljesítmény rendszeres visszamérésének és elemzésének. Tágabb értelemben pedig a Társaság szakterületei között meglévő kiváló együttműködésnek, hiszen egy eszközalap sikeres működtetéséhez sok, nemcsak a befektetési szakterületen dolgozó kolléga együttes és kiváló munkája is szükséges.

Hogyan hat jövőbeni munkájukra az elismerés?

Büszkék vagyunk a díjra, így mindenképpen ösztönzően. Erre szükségünk is lesz, mivel a biztosítótársaságok között e téren is nagy a verseny. Ez ugyanakkor egy pozitív és előremutató versengés: eszközalapjaink kiváló teljesítményével ügyfeleink elégedettségén túl a biztosítási piac iránti bizalom általános növekedéséhez is közvetlenül hozzájárulunk. Ez a bizalom pedig fontos például azokban a döntésekben is, amikor valaki időskori anyagi biztonságát szeretné egy nyugdíjcélú életbiztosítással megvalósítani és ennek érdekében 15-20, vagy még hosszabb időre köt szerződést egy biztosítótársasággal.

Mit profitálhatnak mindebből az ügyfelek?

Az ügyfelek már abból is profitálnak, hogy a MoneyMoon évről-évre meghirdeti versenyét, ahol különböző szempontok alapján összehasonlítja a biztosítótársaságok összes eszközalapját. Ezáltal egy független szakértőtől kaphatnak információt az egyes eszközalapok teljesítményéről, mely rendkívül nagy segítség, hiszen átláthatóvá tesz egy magánember számára egyébként nehezen megismerhető piacot. Úgy gondolom, hogy az emberek, amikor jövőjük anyagi biztonságáról döntenek, szeretnék a legjobb befektetési döntést hozni, a MoneyMoon elismerései ehhez adnak igazodási pontot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.