PR

Gyógyszerbiztonság, logisztika felsőfokon

PR / 2015.07.06., hétfő 06:00 /

A biztonságos, pontos, költséghatékony logisztikai megoldások a hazai gyógyszer- és egészségügyitermék-piac minden szereplője számára kiemelt fontosságúak, hiszen ezekre feltétlenül szükség van ahhoz, hogy az orvostól, a gyógyszerésztől a betegig mindenki elégedett legyen, hogy a gyógyszer valóban orvosság lehessen.

A gyógyszerhamisítás sajnos világszerte egyre nagyobb probléma: mivel óriási haszonnal jár, folyamatosan nő a nem eredeti gyógyszerek mennyisége. Így évente emberek millióinak kerül veszélybe az élete, az egészsége. Sajnos Magyarország sem jelent kivételt: a becslések szerint a magyarok 4-5 százaléka vásárol olyan gyógyszert, amelynek eredete bizonytalan. De szerencsére itthon gyógyszertárba, kórházba még sohasem került hamis vagy illegális készítmény, köszönhetően a szigorú ellenőrzéseknek, a zárt kereskedelmi láncolatnak.

– A kereskedőknek, a kórházaknak, a gyógyszertáraknak az eredetiség mellett az is éppen ennyire fontos, hogy a gyártótól a felhasználóig biztonságban tudják a készítményeket, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a megfelelő körülmények között tárolták azokat. Mint ahogy az sem mindegy számukra, biztosan számíthatnak-e a megrendelt készítményre, termékre az ígért időpontban – mondja Regensburger Tamás, az Euromedic vállalatcsalád logisztikai igazgatója. – Mindezek miatt az egészségügyi intézmények számára fontos, hogy megbízható, nagy tapasztalattal és korszerű háttérrel rendelkező céget válasszanak a logisztikai feladatok ellátására. Ugyanakkor minden kórháznak, gyógyszertárnak, rendelőnek más-más igényei vannak, lehetnek speciális kéréseik, adódhatnak egészen egyedi helyzetek, amelyek rugalmas megoldásokat igényelnek.Az Euromedic vállalatcsalád már több mint 20 éve látja el a magyarországi fekvőbeteg-gyógyintézeteket gyógyszerekkel és orvosszakmai anyagokkal. 2015 áprilisától erre a tapasztalatra, valamint az új Euromedic Logisztikai Központra és a hozzá kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre építve megbízható, pontos, teljes körű és egyedi igényekre szabható logisztikai szolgáltatást kínálunk a hazai gyógyszer- és egészségügyitermék-piac minden szereplőjének, legyen szó bértárolásról, szállításról vagy gyógyszer-átcsomagolásról.

A logisztikai igazgató elmondta: a 12 000 négyzetméteres logisztikai központ Budapesten, jól megközelíthető helyen található a XI. kerületben. – Külön területen raktározzuk a speciális tárolást igénylő, 2–8 °C-on, illetve 8–15 °C-on tartandó gyógyszerkészítményeket. Szállítmányozással foglalkozó munkatársaink munkanapokon napi 24 órában fogadják a megbízásokat és szervezik a járatokat. Budapestre naponta két alkalommal, vidékre pedig a rendelést követő munkanapon szállítjuk ki a megrendelt termékeket. Statim rendelés esetén 4 órán belül kézbesítjük az életmentő készítményeket. A szállítást 31 darab zárt felépítményű, szigetelt, hűthető és fűthető, Mobil hőmérséklet-regisztrálóval, illetve integrált thermoscript nyomtatóberendezéssel felszerelt gépkocsival végezzük. A gyógyszer-átcsomagoláshoz a GMP irányelvei szerint alakítottuk ki a megfelelő környezeti feltételeket. Vállaljuk a gyógyszerkészítmények részleges vagy teljes átcsomagolását, átcímkézését. Tesszük mindezt annak érdekében, hogy ügyfeleink mindig, minden körülmények között a biztos háttértámogatás előnyeit élvezve elsődleges feladatukra, a gyógyításra koncentrálhassanak.

További részletes információk a www.euromedic-hungary.com oldalon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.