PR

II. Regatta a Balaton Zöldszalagjáért

2013. augusztus 3., Balatonfői Yacht Club – Balatonkenese, Főnix tér 3.

/ 2013.07.31., szerda 16:13 /

Az idén immár másodszorra megrendezésre kerülő Zöldszalag Regatta célja, hogy a Balatonon egyre inkább ismertté és népszerűvé tegye az elektromos hajózást, újabb és újabb embereket csábítva Közép-Európa legnagyobb és legszebb tavához, miközben lerakja egy magyarországi elektromos hajós közösség alapjait is.

A népszerű és Európa-szerte ismert, vitorlások számára rendezett Kékszalag versenyt követő héten tartott, elektromos hajós rendezvénnyel Magyarország egy olyan új hagyományteremtő versenyt indított útjára 2012-ben, amely az évek során Európa legnagyobb elektromos hajós rendezvényévé válhat. Ezzel hazánk jelentősen megelőzte azt a már Európában is egyre inkább terjedő gondolkodásmódot, amely a környezet védelmét célozta meg, és amelynek eredményeként egyre szélesebb körben vezetnek be a tavakon, folyókon, csatornákon további korlátozásokat, amelyeknek szintén a robbanómotoros hajók kiszorítása a célja. Ez a tendencia és az emberek egyre inkább környezettudatos gondolkodása teremtette meg az igényt alternatív vízi közlekedési eszközök megalkotására. A technológiai fejlődéssel egyértelművé vált, hogy a lehetséges irány az elektromos motorral hajtott motorcsónakok és yachtok irányába mutat.

Az elektromos meghajtású yachtok fejlesztésében Európában hazánk a legjobb úton halad afelé, hogy „nagyhatalommá" váljon, hiszen az elmúlt öt-hat év során Magyarországon élenjáró fejlesztések zajlottak le, melyek eredményeként ma már több hazai gyártó is világszínvonalú elektromos hajókat épít.

A II. Zöldszalag Regattának idén is a Balatonfői Yacht Club (BFYC) ad otthont, amely már jelenleg is a balatoni elektromos hajózás fellegvárának számít. A szombati versenyre a nevezések augusztus 3-án 10 órakor kezdődnek, majd a versenyzők 13:00 és 19:30 között egy tájékozódási túraversenyen mérhetik össze tudásukat, amely verseny pályája a teljes keleti medencére kiterjed, érinti annak turisztikailag frekventált helyeit (Siófok, Balatonfüred stb.).

A klasszikus csillagtúrák szabályai szerint rendezett verseny eredményhirdetésére 21 órakor kerül sor, amelyen a hajók és azok kapitányainak teljesítményét géposztályokba sorolva külön értékelik. Ezt követően egy kellemes, élő zenés nyáresti parti következik, ahol nemcsak az elektromos hajó tulajdonosoknak van lehetőségük megismerkedni egymással, de a vendégek és az érdeklődők is teljes körű tájékoztatást kapnának erről az új, robbanásszerűen terjedő vízi életmódról. Emellett az esemény nagyon jó lehetőség arra, hogy a sajtó képviselői is testközelből ismerkedjenek meg a balatoni elektromos hajózás jelenével és jövőjével.

A Zöldszalag Regatta kiemelt támogatója az E.ON HUNGÁRIA ZRT. (www.eon.hu), amely a környezetvédelem nagy támogatójaként és az új technológiák élvonalas bevezetőjeként az idei évben több elektromos autó töltőpontot létesített többek között a Balaton körül, összekötve a tavat a fővárossal is egyben, támogatva ezzel az e-infrastruktúrával az elektromos járművek terjesztését, népszerűsítését. Azzal, hogy ennek az új, hagyományteremtő rendezvénynek a támogatásában kiemelt szerepet vállalt a társaság, az e-utak után e-vizek kialakulását is segíti.

A rendezvényt támogatja többek között a Balatonfői Yacht Club (www.bfyc.hu) is. A rendezvényről és az elektromos yachtokról további információk találhatók a www.elektromosyacht.hu weboldalon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.