PR

Kattanj a tudásra!

PR / 2015.11.27., péntek 15:55 /

Elindult a Nemzeti Köznevelési Portál – a jövő okosportálja, mely az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben, a TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 európai uniós projekt keretében valósult meg. Az Okosportál létrehozásával egy olyan tudásbázis jött létre, mely gazdag ismeretanyagával és változatos feladataival segíti a tanárok és diákok munkáját, valamint a szülőkkel való közös tanulás folyamatát. Így a tanulás interaktív és alkotó tevékenységgé válik.

A digitális világ körbevesz minket, a fiatalok már a modern informatikai eszközök korszakába születtek bele. Az internethasználat a mindennapjaink része lett, és a köznevelés igyekszik a kor kihívásainak mindenben megfelelni. Az Okosportál célja a technikai fejlődésben rejlő lehetőségek kihasználása az oktatásban, így a diákok érdekes és izgalmas felfedező munkaként élhetik meg a tanulás folyamatát, miközben digitális kompetenciájuk folyamatosan fejlődik. Nem utolsó sorban fontos cél volt, hogy a fiatalok egy szakmailag ellenőrzött, megbízható tudásanyagot kapjanak.

Az okosportal.hu egy tudást, tanulást támogató weboldal, melynek célközönsége a diákok mellett a tanárok és a szülők egyaránt. Az oldalak és a tartalmak bármilyen eszközön megjeleníthetők, határon innen és túl egyaránt, ezzel támogatva a külhoni magyar fiatalok anyanyelvű tanulási, oktatási folyamatát. A weboldalon megtalálható tartalmi elemek felhasználhatók tanuláshoz, gyakorláshoz, vagy akár szintfelméréshez is. A tartalmilag és funkciók tekintetében is változatos tananyagbázisnak hála kiválóan alkalmas az otthoni tanulás támogatására. A felület tematikus böngészője és kulcsszavas keresője biztosítja a könnyű tájékozódást.

A portálon lehetőség van regisztrált felhasználóvá válni, mely biztosítja a publikus tartalmak egyéni igényeknek megfelelő szerkesztését, bővítését, sőt saját anyagok feltöltését, megosztását is. Az Okosportál tantárgy, évfolyam vagy éppen témakör köré csoportosuló feladatai támogatják a pedagógusok munkáját is. A tanárok megoszthatják egymással kipróbált és bevált módszereiket, tanítási ötleteiket. A weboldal segítséget ad ahhoz is, hogy a szülők gyorsan felfrissíthessék, ellenőrizhessék tudásukat, megkönnyítve így az otthoni közös tanulást. A portál szülők számára készített profiljában a gyermekek tanulmányi szintje is ellenőrizhető.

A fejlesztők célja az elérhető oktatást-tanulást segítő tartalmak és szolgáltatások körének folyamatos bővítése. Az Okosportál a korszerű tanítási és tanulási módszerek alkalmazására ösztönző, vonzó tanulási környezettel és versenyképes tudástárral vár mindenkit. Tág lehetőségeket biztosító tudásbázisa lehetővé teszi a differenciált oktatást, tanulást.

okosportal.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.