PR

Mi, magyarok

PR / 2014.10.16., csütörtök 17:15 /

A Mi, magyarok kiállítás 2014. október 23-tól nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Elsősorban a tizenéves fiataloknak szólóan – a magyarság múltbeli teljesítményein, történelmén, tudományos és sportbeli sikerein túl mai példák, ötletek, találmányok bemutatásával ösztönöz a jövőbeli teljesítményekre. A Kosztolányi Dezső által kiválasztott legszebb 10 magyar szó segítségével minden látogató képet kaphat arról, milyenek vagyunk mi, magyarok.

Tizennyolc termen keresztül mutatjuk be a magyarság kincseit: nyelvünk, irodalmunk, tudományunk eredményeit, történelmünk áldozatokat kívánó nagy eseményeit, az egykori és mai lángelmék teljesítményeit. Ezen a kiállításon egyszerre jelenik meg a sport terén felmutatott kitartás és siker, valamint a hazáért vállalt hőstett. Ezen a kiállításon együtt vannak jelen a történelmi múlt „Életünket és vérünket!” kiáltó hőstettei: az egri vár védelme, és 1956, a hősiesség, becsület és kitartás, a bátor küzdelem példái a tudomány és a sport teljesítményeivel: a marsjáróval és olimpikonjaink aranyérmeivel.

Mindezt a legkorszerűbb látványtervvel és technikai eszközök segítségével mutatjuk be, elsősorban a tizenéves célközönségünknek, azoknak a 13-16 éves diákoknak, akik a tanórákon tanulnak minderről, de élményszerűen nem nagyon tudják megtapasztalni. 

A jövőnk a jelen fiataljainak kezében van, ezzel a kiállítással azt szeretnénk elérni, hogy ez a generáció tudatában legyen annak, mit adott a világnak a magyarság, milyen sajátos teljesítményeink vannak, mit jelent magyarnak lenni a 21. században.

A most megnyíló kiállítás a Magyarság Háza látogatóközpont keretében fog működni – idevonzva a hazai és a külhoni magyar fiatalokat, nem csupán élményt, hanem közös találkozási helyszínként.

A Ház működésének kulcseleme, hogy a kiállításhoz olyan rendezvények kapcsolódjanakmajd, amelyek segítik a kiállítási anyag továbbélését, mélyebb, más aspektusból történő megismerését. A programkínálatban a szórakoztató, kulturális események mellett tudományos, ismeretterjesztő konferenciák, műhelybeszélgetések és fiataloknak szóló játékos foglalkozások is helyet kapnak majd külön múzeumpedagógiai foglalkozások keretében is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.