PR

Síbiztosítás: teljes védelem minden pályán

/ 2009.12.21., hétfő 16:18 /

A sérülések mellett az anyagi kár is jelentős bosszúságot okozhat a téli sportok kedvelőinek, ha valami váratlan dolog történik, ezért mindenképpen érdemes síbiztosítást kötni. A legújabb konstrukciók a külföldi baleseti ellátás vagy kórházi számla tetemes költsége mellett a hazatelefonálás és a fel nem használt síbérletek árát is térítik.

A síelés világszerte kedvelt sport, még Magyarországon is, ahol viszonylag kevéssé alkalmasak a körülmények ennek gyakorlására. Azonban éppen emiatt a magyarok többnyire külföldi síparadicsomokat keresnek fel, ha kedvenc téli sportjuknak akarnak hódolni. „A téli sportok veszélyesek lehetnek, hiszen a havas, jeges pályák igen kiszámíthatatlanok, ahol egyetlen másodpercnyi óvatlanság is sporteszközeink, vagy akár testünk épségét veszélyeztetheti. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy váratlan esemény bekövetkeztekor hogyan tudjuk a leggyorsabban pótolni a felszerelésünket, rosszabb esetben hogyan tudjuk megtéríteni kórházi ellátásunkat vagy a hazajuttatásunkat" - mutat rá Kozek András, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese. Kozek András hozzáteszi: már sokszor az is elegendő, hogy a nap 24 órájában hívhatják a társaság magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatát.  

Az Allianz adatai szerint téli sportok, ezen belül is leginkább síbalesetek során leggyakrabban lábsérüléseket -főként térdsérüléseket - szenvednek a sportolók, de igen gyakoriak a fejsérülések is. A baleseti helyszínek megoszlása szoros összefüggésben áll a magyarok által leginkább kedvelt célpontok népszerűségi listájával. Az elmúlt évi síszezon adatai alapján a nem várt események 65 százaléka Ausztriában következett be, majd ezután következett 15 százalékos részesedéssel Franciaország, és 10-10 százalék jutott Olaszországnak és Szlovéniának. „A kórházi ellátás költsége igen magas lehet ezekben az országokban, a számla végösszege akár egy éves átlagfizetés nagyságát is meghaladhatja" - figyelmeztet Kozek András.  Az átlagos kárösszeg a sérülés súlyosságától függően - az extrém nagy balesetek kivételével - az orvosi ellátást igénylő enyhe és közepesen súlyos sérülések esetében átlag 400 és 12 ezer euró, azaz körülbelül 100.000 és 3 millió forint között mozog.

Ugyanakkor Kozek András felhívja rá a figyelmet, hogy a síbiztosítás és az egyszerű utasbiztosítás nem ugyanaz.  „Egyértelműen baleseti, betegségi vagy utazási segítségnyújtási elemek miatt nyújtják be a legtöbb kárigényt. Egy  baleset miatt viszont gyakran sérül a felszerelés, a ruházat, ami végeredményben poggyászkárt jelent. A síelés pedig csak új felszerelés vásárlása vagy bérlése esetén folytatható, vagy egyáltalán nem, olyankor viszont a síbérlet kárba vész. Ez utóbbi károkra  pedig inkább csak a speciális biztosítások jelentenek fedezett " - mutat rá a vezérigazgató-helyettes.

Az Allianz ezen tapasztalatok alapján 2007 decemberében vezette be a Téli Sportok utasbiztosítást, melynek népszerűségét az is mutatja, hogy a bevezetése óta ez idáig több mint 37 ezer szerződést kötöttek ebből a terméktípusból..

Az Allianz biztosítása személyre szabható: hiszen a biztosítási csomagok közül választva az Ügyfeleknek még arra is lehetőségük van, hogy igényeiknek megfelelően alakítsák ki a biztosítási védelmet saját maguk és családjuk számára.

A biztosítás speciális szolgáltatásai a téli üdülés során leselkedő valamennyi veszély ellen védelmet nyújtanak. Baleset esetén a biztosítás tartalmazza többek között a hegyi mentés költségeit, a helyi egészségügyi ellátást és hazaszállítást, illetve a hét minden napján 24 órában hívható magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatot. A biztosítással Ügyfeleink sportfelszereléseiket, sportruházatukat is biztonságban tudhatják.

Az Allianz a választható biztosítási csomagok közül elsősorban az Arany vagy Platina csomagokat ajánlja a téli sportok kedvelőinek, melyek speciális szolgáltatásként többek között jogvédelmi és felelősségbiztosítási elemeket is tartalmaznak, továbbá megemelt poggyászbiztosítási limiteket nyújtanak. De a biztosítás magában foglalja a síbérlet-biztosítást is, amely akár 300 euró értékig kártérítést fizet, ha valaki betegség vagy baleset miatt nem tudja igénybe venni megvásárolt síbérletét.

Biztosításaink díjából 25 százalék kedvezményt biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akik a biztosítás kezdeti időpontjában még nem töltötték be 14. életévüket.

Mindezek alapján az Allianz Téli Sportok utasbiztosítása méltán egyre népszerűbb a téli sportok szerelmesei körében, hiszen széleskörű szolgáltatásainak köszönhetően a síelőknek biztonságos, kényelmes és élményekkel teli kikapcsolódást biztosít.

www.allianz.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.