Zámbó Jimmy örök és elpusztíthatatlan

Zámbó Jimmy maga az egyetlen, generációkon, társadalmi csoportokon – fogalmazzunk úgy: MINDENEN – átlépő közös kód. Zámbó Jimmy a legrövidebb út magyar és magyar között.

Borbás Barna | 2017.01.03., kedd 10:36

D. I.

Most ne fütyüld ki Orbánt!

Ezer szétosztott síp sok minden, de egészen biztosan nem a népakarat.

Dévényi István | 2017.01.01., vasárnap 12:00

D. I.

Így lett áruló a Quimby

Szabad-e fellépni Tusványoson, az itt a kérdés. Hát persze, hogy igen.

Dévényi István | 2016.12.31., szombat 08:00

B. A.

McDonald’s után Allee: megint elzavartak egy szoptató anyát

„Furán érzem magam. Ma felszólítottak az Alleéban, hogy legyek szíves használni a baba-mama helyiséget, ami szerintem ugyan nem alkalmas szoptatásra, de mindegy. Odaállt fölém a biztonsági bácsi, és úgy mondta.”

Bódis András | 2016.12.30., péntek 18:00

Habsburg György: a Monarchia jobb volt

A magyarországi olimpia egész Közép-Európának hasznos lenne – mondja Habsburg György, a Budapest 2024 pályázat egyik nagykövete, akit Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia megítéléséről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Idén beteljesülhet Andy Vajna nagy álma

A Viszkis, a Kincsem és a Budapest noir – többek között e három nagy költségvetésű magyar filmet mutatják be idén. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos joggal bizakodhat a nézők visszatérésében. 2017 legalábbis vissza nem térő alkalomnak tűnik.

Minden keresztény egyház tegye a közösbe, amije van!

Idén az ötszáz éve elindított reformáció, a 150 évvel ezelőtti osztrák-magyar kiegyezés és a száz éve lezajlott oroszországi puccs évfordulóján kellene józanul szembenézni a múlttal. A világnak és nekünk, magyaroknak. Részletek a friss Heti Válaszban.