Publi

Stumpf András

A CÖF dönt Ferenc pápa utódjáról - nem kell több konklávé

/ 2014.07.08., kedd 16:33 /

Találkoztam a Bakó Bea nénivel és ő megmondta a véleményem. Azaz megírta a Mandineren. Szépen, higgadtan magyarázza el, miért is hét országra szóló baromság a Kossuth-díjat tudományos fokozatnak tekinteni. Mivel teljesen egyetértek, nem is ismétlem meg a gondolatsort, csupán egy kis kiegészítés azzal az aspektussal kapcsolatban, amellyel ő nem foglalkozott.

 A múlt pénteken elfogadott, „lex Mocsaiként” elhíresült törvénymódosítás állítólag (nem akarom elhinni) lehetővé teszi azt is, hogy a Magyar Tudományos Akadémia, művészeti területen a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), sporttudományi területen pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kezdeményezésére valakit ki lehessen nevezni egyetemi tanárnak.

No, ha ez tényleg nem csak valami félreértése, gonosz félremagyarázása a törvénymódosításnak, akkor javasolnék még néhány okosat ízibe.

  1.                  A Magyar Újságírók Országos Szövetsége tehessen javaslatot a miniszterelnök személyére. Há mé? Értenek a politikához, nemde? Ki jobban az újságíróknál, akik azzal foglalkoznak egy csomót? Akkor?
  2.                A Magyar Honvédség főtiszti és tábornoki rendfokozatait a Honvédelmi Tudósítók Köre adja ki. Há mé? Értenek hozzá, nem? Egy csomóan voltak katonák is a tudósítók közül. Akkor?
  3.                A római pápa személyéről a Civil Összefogás Fórum határozzon, Szent Péter székének betöltéséhez ne legyen feltétel a papság és az évtizedes egyházi szolgálat valamint -előmenetel. Há mé? A Békemenetben van egy csomó katolikus, nem? De. Akkor?

 Ősszel ezeket gyorsan tessék még törvénybe iktatni, s akkor minden rendben lesz, akkor már tényleg minden rendben lesz ebben az agyvíz-áztatta kicsiny hazában. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.