Publi

A fütty

/ 2011.10.19., szerda 13:40 /
A fütty

A közönség egyre csak fütyült. Így jelezte csalódását. Hogy a finnek elleni győzelem sehogy sem akart megszületni.

A válogatott gürcölt, még helyzetei is akadtak, de az átütő erő hiányzott. Sérülés miatt nem játszhatott Gera Zoltán, Szalai Ádám és Rudolf Gergely, és, vállsérüléséből épp csak felépülve, az utolsó harminc percre beszálló Dzsudzsák Balázs sem lehetett még tökéletes állapotban. Egervári Sándor kezdő tizenegyéből négy pozíció nélkülözte klasszisát.

Ment a csapat, ment serényen, csak épp azok a nüanszok hiányoztak, amelyek máskor váratlan helyzeteket produkáltak az ellenfél kapuja előtt, s amelyekből góljaink megszülettek.

A 27 ezer néző hangosabbik fele mégsem volt megértő. Nem fogadta el, hogy a svédeket is megszorongató finneket nem tudjuk két vállra fektetni. Nem akart feloldódni a múlt sikereiben, a biztosan megszerzett csoportharmadik helyben. Nem akarta ünnepelni, hogy válogatottunk teljesítménye, tartása a korábbinál sokkal szebb reményekre jogosít. Nem akart ruganyos léptekkel a földön járni. Repülni szeretett volna, tovább, hogy hazatérve megint különbnek érezhesse magát, mint amikor a meccsre indult.

A győzelmet jelentő gól azonban nem akart megszületni, mi több, a végén annak is örülhettünk, hogy a finnek elpuskázták helyzeteiket. Hogy nem kaptunk ki. Pedig a mind türelmetlenebb füttykoncert nemhogy oldotta volna a görcsöket, inkább blokkolta a kedvenceket.

Lett volna minek örülni, sokakat mégis a csalódás temetett maga alá. Ahogy már annyiszor megtapasztalhattuk.

A meccsben ott volt egész Magyarország. Minden frusztrációval, túlzott elvárással, másokkal szembeni türelmetlenséggel együtt. Ott voltunk mindannyian.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.