valasz.hu/publi/mi-a-kozos-lazar-becsi-filmjeben-es-a-kosa-fele-oroksegmilliardokban-127805

http://valasz.hu/publi/mi-a-kozos-lazar-becsi-filmjeben-es-a-kosa-fele-oroksegmilliardokban-127805

Publi

Élő Anita

A vidéki sajtó nem csak a vidék ügye!

/ 2017.01.26., csütörtök 10:21 /

A hírt a Veszprémkukac.hu közli. A honlapot a meghekkelt Orbán-interjú után kirúgott újságírók alapították, ahogy a Fehérvárkukac.hu-t is.

A Magyar Időktől érkezik a Veszprém megyei Napló új főszerkesztője. A hírt a Veszprémkukac.hu közli. A honlapot az átírt Orbán-interjú után kirúgott újságírók alapították, ahogy a Fehérvárkukac.hu-t is. Óvatosan a helyi médiával!

A vidéki sajtó nem pusztán a vidék ügye, országos érdek, hogy a Budapesten nem érzékelhető problémák is bekerüljenek a közbeszédbe. Ez a helyi lapok feladata, amelyek online felületüknek köszönhetően mindenhol elérhetők. Sajnos ennek az alapvető feladatnak már évek óta alig felelnek meg, mert a pénztelenség vagy a pénzkivonás miatt alig van bennük helyi tartalom. És ami van, az is inkább a meghalt/átadták/összeütközött kategóriában, mint tényfeltárásban, oknyomozásban.

A Veszprémi Naplónál és a Fejér Megyei Hírlapnál a hírhedt átírt Orbán-interjút követően kiderült, hogy a vidéki sajtó mennyire törékeny, hiszen olyan embereket is felállítottak, akiknek nyilvánvalóan semmi közük nem lehetett az átírt interjúhoz. (A botrány utáni „rendcsinálás” módját még az ellenzékiséggel nem vádolható Lovas István újságíró is kifogásolta.)

Rendszeresen olvasom vagy tíz vidéki lap online verzióját, és nem tudok magamhoz térni, milyen mértékben fedik át egymást, mennyire elbulvárosodott az adott megyéről szóló részük, milyen kevés olyan lap van, amely minőségi cikkeket közöl, mint például a Délmagyar, a Kisalföld vagy a Nyugat.hu. A Veszprémi Napló  bírósági tudósításai is ezek közé tartoznak.

A vidéki újságírás kockázatos műfaj, a két megyei laptól kirúgott kollégákat állásuk elvesztése azzal fenyegette, hogy vagy el kell hagyniuk a lakhelyüket, vagy fel kell hagyniuk az újságírással. Ők azonban egy harmadik megoldást választottak: online lapot alapítottak. A Veszprémkukac.hu  a régebbi közülük, és elindult a Fehérvárkukac.hu is. Lehet, hogy szélmalomharc, amit folytatnak, és nem tudják majd fenntartani a lapokat, de van-e tiszteletre méltóbb a szélmalomharcnál? Hogy hírverseny lesz ezekben a megyékben, kihívója akad a Magyar Időktől érkező főszerkesztőnek, az a minőségre csak jó hatással lehet.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.