heti-valasz.hu/publi/ezert-nezte-be-csunyan-a-fidesz-a-ceu-ugyet-123319

http://heti-valasz.hu/publi/ezert-nezte-be-csunyan-a-fidesz-a-ceu-ugyet-123319

Publi

Stumpf András

A mások

/ 2018.02.09., péntek 13:23 /

A Tiborcz Istvánhoz köthető mutyigyanús ügyekben nem is az émelyítő csalásszag a legborzasztóbb.

Egyre több részlet kerül napvilágra arról a nagyüzemi mutyiról, amellyel kapcsolatban két éve vizsgálódik az EU csalás elleni hivatala. Az OLAF azt kapirgálja, miként vándorolt 13 milliárd forintnyi EU-pénz a magyar miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak érdekeltségéhez. A mostanra részben nyilvános anyagból mindenki láthatja, hogy nagyon furcsa módon: Tiborcz emberei készítették az önkormányzatok tendereit, azokról bőven a kiírás előtt egyeztettek, aztán, láss csodát, ők is nyerték meg ezeket.

Az egészben mégsem az émelyítő csalásszag a legborzasztóbb.

A legborzasztóbb, hogy a magyar rendőrség ugyanezekben az ügyekben már nyomozott hűtlen kezelés és „versenykorlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett” gyanújával – és nem talált semmit.

Elvileg ugyanis lehetséges, hogy míg a nagy és elfoglalt államférfi minden idegszálával a haza üdvének előmozdításán fáradoz, addig öccse érdekeltsége az államférfi háta mögött 480 milliónyi EU-pénzt szerez az államférfi hivatala (Miniszterelnökség) közvetítésével. Veje pedig a tudta nélkül, de rá, az államférfire hivatkozva nyeri a fejlesztési pénzeket az államférfi elnökölte párthoz tartozó polgármesterektől.

A miniszterelnökség kemény meló, mindenre nincs idő, a kormányfő meg is mondta, hogy nem foglalkozik üzleti ügyekkel.

Fogadjuk ezt el így, ahogy mondja. 

Sajnos marad egy kis bibi még így is. Az államférfi kormánya irányította nemzeti nyomozóknak észre kellett volna venniük, hogy ez így nagyon büdös. Ez ugyanis már tényleg az államférfi felelőssége: hogy olyan rendszert működtessen, amelyben a jog mindenkire vonatkozik. Ahol a saját családtagja sem csalhat. Ha pedig megtenné, akkor lesújt rá a törzsökös magyar, nemzeti jog alapján álló magyar nemzeti nyomozó, ügyész, bíró. Nem pedig valami külső, brüsszelita gittegylet. Erre esküdött fel ugyanis az államférfi. „Magyarország jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom” – mondta négy éve.

És mondja majd idén is. 

De várjunk csak!  Ebben az esküben nem „mindenkivel” szerepel, hanem „másokkal”. Hogy kik is azok a mások, akikkel betartatja és kik azok a megint mások, akikkel kevésbé – ez lesz tehát rábízva továbbra is. 

Könnyen bizonyítható egyébként, hogy minden fenti szólam alaptalan, hogy minden a legnagyobb rendben, legfeljebb a magyar nyomozók kicsit figyelmetlenek voltak, de hát csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ugye, s a miniszterelnök gránitsziládan áll valóban nemes, a jogot mindenkire vonatkoztató értelmű esküje kemény talaján. 

Ehhez elég lenne csupán megszavazni az LMP törvényjavaslatát, amelynek lényege, hogy ha egy cégről kiderül, hogy visszaélt az EU-támogatásokkal és Magyarországnak emiatt pénzt kell visszafizetnie az Unió költségvetésébe, akkor a cég valós tulajdonosa köteles lenne a visszautalt összeg 100 százalékát kitevő illetéket fizetni a magyar költségvetésnek.

Jó javaslat. Vajon mikor emelkedik törvényerőre?

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.