Publi

A pozőr

/ 2011.10.06., csütörtök 10:00 /
A pozőr

Gyurcsány Ferenc a racionális mezőből az irracionálisba emelte át sukorói történetét. Önérdekből. Nem védte ki az ügyészség vádjait, mert úgy tetszik, nincs mivel szétütni azt a tényt, hogy a beruházónak jogtalan versenyelőnyt biztosítva, a nyilvánosság kijátszásával intéztette a sukorói kaszinóberuházás ügyeit. Ezért inkább a híveknek és a nemzetközi sajtónak játszva kreált egy politikai performanszot, amelyen a gonosz hatalom elleni áldozatként mutatta fel magát.

Ahogyan ezt nagyjából várhattuk tőle.

Csakhogy Gyurcsány egyik súlyos hiányossága, hogy híján van a színészi képességeknek. Mint általában a politikusok. Csak azt képesek eljátszani, amiben mélyen hisznek, amiben magukat alakíthatják, őszintén, érzelmektől sem mentesen. (Ahogyan Gyurcsány tette őszödi beszédében, amikor a választáson nyertes miniszterelnökként kétségbeesetten leplezte le párttársai előtt az ország valódi helyzetét és az odáig vezető, vállalhatatlan kormányzati cselekvéssort.) Minden más szerepben a politikusok hamisak, hiteltelenek, ripacsok.

És minél inkább játszanak, annál ripacsabbak.


Márpedig az ügyészségi meghallgatás előtt Gyurcsány immár önmaga számára is felülmúlhatatlanul volt pozőr.

A jól megszervezett előadáson - amelyen megjelent a mama, és forró csókban üzent a szerető feleség, amelyen Polt Péter ifjúkori, fideszes képe feszített a bejárati ajtó mellett, amelyen "Ne féljetek" feliratokat emeltek magasba a gumilövedékektől és viperás brigantiktól amúgy kicsit sem fenyegetett szimpatizánsok, s amelyről csak Fifi kutyát felejtette le a kreatív csapat - valami olyan rettenetet alakított, amihez képes a rózsadombi kislánymegtalálós történet vagy a monorierdői vonatbalesetet követő sírásba torkolló sajtótájékoztató kritikusi nagydíjat érdemel - Cannes-ban.

Kérdés persze, hogy megróhatjuk-e Gyurcsány Ferencet, amiért az ellene folyó eljárást minden rendelkezésére álló eszközzel hitelteleníteni igyekszik. És aligha válaszolhatunk igennel. Az viszont elfogadhatatlan Magyarország egykori miniszterelnökétől, hogy puszta önérdekből a teljes igazságszolgáltatást törekszik lejáratni. Azt pedig minden jó érzésű ember okkal vetheti a szemére, hogy egykori közjogi méltóságként komplett hülyét csinál magából.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.