Publi

Dévényi István

Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

/ 2010.12.24., péntek 07:08 /
Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

A mai napnál kedvezőbb csillagállást elképzelni sem lehet egy egészséges vitára.

Szigorodik a helyzet, a Népszava.com máris gyűjti azokat a cikkeket, amelyek valószínűleg nem jelenhetnek majd meg a közeljövőben. Megjegyzem: a vélhetően cenzúrázandó cikkeket nekem is nyugodtan lehet küldeni, mert ez akkora jó kis marhaság, hogy nem szívesen maradnék ki belőle.

De ha már itt tartunk, ha a cenzúra máris ilyen erővel nyomasztja a magyar médiát, akkor ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Az Európán átívelő hiszti közepette ugyanis még senki se árulta el, hogy konkrétan a médiatörvény mely pontjaival van baj, és mi.

Végigböngésztem a honi és nemzetközi újságíró szervezetek tiltakozásait: a törvény rossz, középkori, diktatórikus - ennyit tudtam meg. De hogy mi és miért, no és hogy miként és merre kellene változtatni, arról egy árva szó sem esik.

Nosza, itt az alkalom, december 24-et írunk, a boldog karácsony szellemében ilyenkor mindenki megengedőbb és simulékonyabb, most akár normális vita is kialakulhat.

Csak hát ahhoz mindenképpen szükséges volna végre tisztázni a bajok okát. Persze tudom, sokkal egyszerűbb lájkolni az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" Facebook oldalt, mer attól úgy érzi az ember, hogy roppantul részese lett a történelemnek, de hagyjuk az óvodát, és fordítsuk komolyra a szót.

Ez itt egy nyilvános és szabad fórum. Paragrafust, pontokat és alpontokat szeretnék látni. Jöhetnek tehát a konkrétumok.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.