Publi

Dévényi István

Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

/ 2010.12.24., péntek 07:08 /
Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

A mai napnál kedvezőbb csillagállást elképzelni sem lehet egy egészséges vitára.

Szigorodik a helyzet, a Népszava.com máris gyűjti azokat a cikkeket, amelyek valószínűleg nem jelenhetnek majd meg a közeljövőben. Megjegyzem: a vélhetően cenzúrázandó cikkeket nekem is nyugodtan lehet küldeni, mert ez akkora jó kis marhaság, hogy nem szívesen maradnék ki belőle.

De ha már itt tartunk, ha a cenzúra máris ilyen erővel nyomasztja a magyar médiát, akkor ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Az Európán átívelő hiszti közepette ugyanis még senki se árulta el, hogy konkrétan a médiatörvény mely pontjaival van baj, és mi.

Végigböngésztem a honi és nemzetközi újságíró szervezetek tiltakozásait: a törvény rossz, középkori, diktatórikus - ennyit tudtam meg. De hogy mi és miért, no és hogy miként és merre kellene változtatni, arról egy árva szó sem esik.

Nosza, itt az alkalom, december 24-et írunk, a boldog karácsony szellemében ilyenkor mindenki megengedőbb és simulékonyabb, most akár normális vita is kialakulhat.

Csak hát ahhoz mindenképpen szükséges volna végre tisztázni a bajok okát. Persze tudom, sokkal egyszerűbb lájkolni az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" Facebook oldalt, mer attól úgy érzi az ember, hogy roppantul részese lett a történelemnek, de hagyjuk az óvodát, és fordítsuk komolyra a szót.

Ez itt egy nyilvános és szabad fórum. Paragrafust, pontokat és alpontokat szeretnék látni. Jöhetnek tehát a konkrétumok.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.

Mibe bukott bele az akasztós román miniszterelnök?

A székely zászló miatt akasztással fenyegetőző román kormányfő gyorsan megbukott, de a botrányos eset rávilágít: fokozódik a magyarellenes hangulatkeltés Romániában. És a „centenáriumi év” éppen csak elkezdődött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.