Publi

Dévényi István

Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

/ 2010.12.24., péntek 07:08 /
Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

A mai napnál kedvezőbb csillagállást elképzelni sem lehet egy egészséges vitára.

Szigorodik a helyzet, a Népszava.com máris gyűjti azokat a cikkeket, amelyek valószínűleg nem jelenhetnek majd meg a közeljövőben. Megjegyzem: a vélhetően cenzúrázandó cikkeket nekem is nyugodtan lehet küldeni, mert ez akkora jó kis marhaság, hogy nem szívesen maradnék ki belőle.

De ha már itt tartunk, ha a cenzúra máris ilyen erővel nyomasztja a magyar médiát, akkor ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Az Európán átívelő hiszti közepette ugyanis még senki se árulta el, hogy konkrétan a médiatörvény mely pontjaival van baj, és mi.

Végigböngésztem a honi és nemzetközi újságíró szervezetek tiltakozásait: a törvény rossz, középkori, diktatórikus - ennyit tudtam meg. De hogy mi és miért, no és hogy miként és merre kellene változtatni, arról egy árva szó sem esik.

Nosza, itt az alkalom, december 24-et írunk, a boldog karácsony szellemében ilyenkor mindenki megengedőbb és simulékonyabb, most akár normális vita is kialakulhat.

Csak hát ahhoz mindenképpen szükséges volna végre tisztázni a bajok okát. Persze tudom, sokkal egyszerűbb lájkolni az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" Facebook oldalt, mer attól úgy érzi az ember, hogy roppantul részese lett a történelemnek, de hagyjuk az óvodát, és fordítsuk komolyra a szót.

Ez itt egy nyilvános és szabad fórum. Paragrafust, pontokat és alpontokat szeretnék látni. Jöhetnek tehát a konkrétumok.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Fekete György ősszel távozik

Bizalmatlanságra hivatkozva Balog Zoltán felmentette Doncsev Andrást, a Nemzeti Kulturális Alap alelnökét. Fekete György elnöki mandátuma ősszel jár le a Magyar Művészeti Akadémia élén. Veszélybe kerülhet-e az NKA? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Orbán válaszol: sportolónak futárral, konzervatív professzornak sehogy

Kovács Tamásnak futárral küldött személyes választ Orbán Viktor, miután a vívóbajnok kormánykritikus sorokat fogalmazott a Facebookon. Ami a sportolónak kijárt, a konzervatív professzornak már nem. Nagyinterjú Király Miklóssal, az ELTE jogi karának tanszékvezetőjével a csütörtöki Heti Válaszban.

Hibaigazítás

Az újságosoknál holnaptól kapható friss számunkban interjút közlünk Király Miklóssal, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara tanszékvezető egyetemi tanárával.