valasz.hu/publi/aruld-mar-el-mi-bajod-a-mediatorvennyel-34377

http://valasz.hu/publi/aruld-mar-el-mi-bajod-a-mediatorvennyel-34377

Publi

Dévényi István

Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

/ 2010.12.24., péntek 07:08 /
Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel?

A mai napnál kedvezőbb csillagállást elképzelni sem lehet egy egészséges vitára.

Szigorodik a helyzet, a Népszava.com máris gyűjti azokat a cikkeket, amelyek valószínűleg nem jelenhetnek majd meg a közeljövőben. Megjegyzem: a vélhetően cenzúrázandó cikkeket nekem is nyugodtan lehet küldeni, mert ez akkora jó kis marhaság, hogy nem szívesen maradnék ki belőle.

De ha már itt tartunk, ha a cenzúra máris ilyen erővel nyomasztja a magyar médiát, akkor ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Az Európán átívelő hiszti közepette ugyanis még senki se árulta el, hogy konkrétan a médiatörvény mely pontjaival van baj, és mi.

Végigböngésztem a honi és nemzetközi újságíró szervezetek tiltakozásait: a törvény rossz, középkori, diktatórikus - ennyit tudtam meg. De hogy mi és miért, no és hogy miként és merre kellene változtatni, arról egy árva szó sem esik.

Nosza, itt az alkalom, december 24-et írunk, a boldog karácsony szellemében ilyenkor mindenki megengedőbb és simulékonyabb, most akár normális vita is kialakulhat.

Csak hát ahhoz mindenképpen szükséges volna végre tisztázni a bajok okát. Persze tudom, sokkal egyszerűbb lájkolni az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" Facebook oldalt, mer attól úgy érzi az ember, hogy roppantul részese lett a történelemnek, de hagyjuk az óvodát, és fordítsuk komolyra a szót.

Ez itt egy nyilvános és szabad fórum. Paragrafust, pontokat és alpontokat szeretnék látni. Jöhetnek tehát a konkrétumok.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Megnéztük az országot, ahol Orbán Viktor otthon érzi magát

„Meglehetősen furcsa érzés, hogy az embernek keletre kell mennie ahhoz, hogy otthon érezze magát” – mondta Orbán Viktor még 2015 tavaszán a kazah fővárosban, Asztanában. Akárhogyan próbáltuk, tíznapos kazahsztáni utunk alatt sem Asztanában, sem máshol nem tudtunk rájönni, mire gondolt a miniszterelnök. Részletek a friss Heti Válaszban.

„Itt az ideje véget vetni az összebújás politikájának Ankarával!”

A Törökországban nyaraló magyaroknak jó hír: még kisebb zsúfoltságra számíthatnak. Mindenki másnak rossz: Berlin és Ankara viszonya annyira megromlott, hogy a németek már a turistáikat sem engednék Törökországba. A friss Heti Válaszban megmutatjuk, mi áll a feszültség mögött.

Még annál is nagyobb a baj az MSZP-ben – mondják a Népszabadság volt főszerkesztői

Széttartó, valamint ötlet, „brand” és program nélküli párt az MSZP, ami képtelen alternatívát nyújtani a Fidesszel szemben – vélik a Népszabadság volt főszerkesztői. Egyikük a Zoom.hu nevű portált szervezi, kollégája és testvére viszont az újságírópálya elhagyása után éppen a szocialisták pártkommunikációjának megújításával próbálkozott – sikertelenül. Egy asztalnál Murányi Marcell és Murányi András; páros nagyinterjú a Heti Válaszban!

Ki a felelős a hackerbotrányért? Itt vannak a BKK-ügy kulisszatitkai

Nem tartotta be a felelős közzététel elvét a BKK webshopját feltörő fiatal, de így is etikusabban járt el, mint azok, akik feljelentették. Az is igaz viszont, hogy a botrány napjaiban valóban súlyos kibertámadás folyt a BKK ellen. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A Fidesz polgárháborús pszichózissal fenyeget – volt, akinek bejött

Potens ellenzék híján a kormányra a legnagyobb veszélyt Soros György és Brüsszel jelenti – mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn. A Fideszben polgárháborús pszichózissal is fenyegetnek, ami persze kampányfogás, de Borisz Jelcinnek anno bejött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.