Publi

Szőnyi Szilárd

Egy coming out fogadtatása: porba aláznak a tolerancia nevében

/ 2014.07.03., csütörtök 12:38 /

Múlt heti Az én coming outom: őszinte vallomás a homoszexualitásról című írásban azt vetítettem előre, hogy mégoly higgadt és érvelő módon sem lehet bírálni az LMBT-kampány vadhajtásait a megbélyegzés kockázata nélkül. Szöveggyűjtemény a mai Magyar Narancs-vezércikktől a mandiner-kommentekig, erős idegzetűeknek.

Múlt heti Az én coming outom: őszinte vallomás a homoszexualitásról című írásban azt vetítettem előre, hogy mégoly higgadt és érvelő módon sem lehet bírálni az LMBT-kampány vadhajtásait a megbélyegzés kockázata nélkül. Szöveggyűjtemény a mai Magyar Narancs-vezércikktől a Mandiner-kommentekig, erős idegzetűeknek. 

Egy hete ugyanitt közzétettem egy írást Az én coming outom: őszinte vallomás a homoszexualitásról címmel. Nem klasszikus publicisztikának szántam, hanem a legszemélyesebb gondolataimat tártam a köz elé, jelezve, hogy ebben a kérdésben nem formálok jogot minden vitán felül álló kinyilatkozatásra. Bár tudtam, hogy sokak számára így is legfeljebb szép lehetek, okos viszont nem (ami azt illeti, többen előbbit is kétségbe vonták…), azt gondoltam, talán ez, a szándékaim szerint higgadt, személyeskedést mellőző érvelés hasonló fogadtatásra talál.

Sok reményem persze nem lehetett. Mondandóm utolsó pontja ugyanis így hangzott: a homoszexuálisok radikális képviselői „beleesnek ugyanabba a hibába, ami ellen korábban felléptek: ellentmondást nem tűrő módon akarják korlátozni mások jogait. Például az enyémet, hogy ezekről a kérdésekről a legszélesebb nyilvánosság előtt, a megbélyegzés kockázata nélkül őszintén beszélhessek.”

És valóban: bár az írást referenciaközegem rokonszenvvel fogadta, és a velem nem egyetértők között is többen voltak, akik kulturált módon juttatták kifejezésre nemtetszésüket – nekik külön hálás vagyok ezért –, a melegjogok szélsőséges élharcosai, illetve a névtelenségükből bátorságot merítő kommenthiénák körében valságos őrjöngést váltott ki a szöveg.

Itt van mindjárt a mai Magyar Narancs vezércikke, mely az írást alpári, undorító”  buzizásnak láttatja, megfejelve a legsötétebb, leggonoszabb  rasszizmussal. Epeömlése pontosan adja ki a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lényegét: a jogok tetszés szerinti adagolását, a kegyosztást. Ne tévedjünk, Szőnyiből nem a megátalkodott homofób bújt most elő, ő csak megfelelni szeretne cefetül, amikor ellenségként tünteti fel azokat, akik nem olyanok, mint ő”  – írja A szerk. 

És míg Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója tavaly augusztusi A tolerancia diktatúrája című írásunk miatt éles hangú nyilatkozatban esett nekünk, ezúttal Facebook-üzenetében mindössze a párt egyik munkatársa tagadott ki a civilizált, európai, művelt keresztény emberek köréből. „Civilizált, európai, művelt keresztény ember (bővebben: homo sapiens) nem buzizik, nem cigányozik, nem zsidózik. A többieknek meg tilos” – írta Földes Ágnes.

Innentől számomra egyetlen kérdés marad:  vajon ennyire nem sikerült jól megfogalmazni a mondandómat, avagy a homoszexuálisok jogainak szélsőséges hirdetői ennyire megátalkodottak? Abba pedig már bele sem merek gondolni, hogy mit kaptam volna akkor, ha nem a lehető legilledelmesebben fogalmazok, hanem – az alanti kommentek stíljében – magamból kivetkezve köcsögözök és fartúrózva buzizok:

Fogadjunk, hogy én meg ki tudok gondolni egy olyan Istent, aki lenyomja a te Istenedet, megveri, buzivá teszi, és akkor járhatsz rózsaszín tangában misére. Amikor szerinted téged messzemenő tolerancia jellemez, akkor azért kell többet feladnod az elveidből, mert hitvány elveket vallasz.” 

„Őszinte ateistaként a római katolikus vallást egy törpe minoritás devianciájának tartom. Különösen degeneráltak azon hívei, akik isten és ember elleni vétkek ügyében próbálnak megnyilatkozni.” 

„Hogy a buzulás ember elleni vétek lenne-e, azt nem tudom. Ha a másik ember is jó ötletnek tartja, akkor semmiképpen sem. Isten és más mesefigurák (Hamupipőke, Mikulás, Thor, Zeusz, stb.) ellen megint csak nem lehet bűn, mert ilyesmit nem mesélek a gyereknek. Szóval szerintem egy faszkalap a cikkíró.” 

„Isten, ha lenne, visítva röhögne a magadfajta majmokon.” 

„Zűrzavaros fejű, aljas kis senki ez az alak.” 

„A homoszexualitás természetes. A templom, az oltár és a szentmise, na, azok természetellenesek.” 

„Amíg a katkók felvonulhatnak egy levágott kézzel a normális többséget hergelve, addig a buzik is, akár tangában.”

 „Ennek gyereke? Kitől? Ember nincs, aki ne hányna ettől a gnómtól!”

„Hogy ez mekkora hülye! Ha buzi lesz a fiad, akkor a fejed tetejére is állhatsz, tökmindegy, te mit akarsz, és tökmindegy, mennyire vagy hitvalló akármi (igazából képmutató álszent), akkor is buzi lesz!” 

„Amúgy, ha létezne isteni igazságszolgáltatás, akkor a négy pulyából az egyik meleg lesz...” 

„Isten ments, hogy meleg legyen a gyereke – jó eséllyel ilyen környezetben alakul ki az életre szóló frusztráció, az önmagát elfogadni képtelen szerencsétlen ember, aki csinál majd három gyereket pizsamában egy másik szerencsétlennek, példás házasságban, és a saját nemiségét meg kukák mögött felszedett fiúprostikkal éli meg.” 

„A harcos homofóbok nagyon gyakran olyan látens buzeránsok, akik maguk előtt vallják be a valós szexuális orientációjukat, és az ebből fakadó frusztrációjukat nyíltan homokos embertársaik csesztetésében élik ki. Na, ezek tényleg segítségre szorulnak. Egy pszichológus lehet, hogy rajtad is tudna segíteni.” 

„Honnan a véreres lófaszból veszi Szőnyi Szilárd, hogy az ő személyes jóváhagyását igényli bármely fajtársának léte vagy viselkedése? Ez azt hiszi, hogy ő fosta a Gellért-hegyet? Analfabéta sivatagi népek szájhagyományozott/ilyen-olyan eredetmondákból összelopkodott babonáira »közerkölcsöt« építeni három évszázaddal a felvilágosodás után, ez sírnivaló. Ha már ennyire érdekli a téma – vajon miért, örök rejtély –, akár megismerkedhetne a vonatkozó nemzetközi tudományos szakirodalom alapvetéseivel a tárgykörben. Egyébként akármennyire is irritálja egy férfipár látványa, ha ezt hetente megírja, attól még neki magának nem lesz kiegyensúlyozott nemi élete. Tán így maszturbál?” 

„Szőnyi egy undorító és agresszív rezsim alfahímjeit elégíti ki kézzel és szájjal minden egyes héten.” 

„Egyébként én nagyon nem szeretném, ha a fiam olyan lenne, mint Conchita Wurst, de ezerszer inkább legyen Conchita Wurst, semmint egy olyan frusztrált, gonosz faszkalap, mint a szőnyiszilárdok.” 

„én szőnyi szilárdot (…) sorolom a gyilkosokkal és a pedofilokkal egy kategóriába, nem a melegeket. A náci gyilkosokhoz zárkóztok fel.” 

„Én leginkább azt nem szeretném, ha a fiam majd olyan szűk látókörű bunkó lenne, mint Szőnyi Szilárd.” 

„Inkább tűnik ez vallomásnak a korlátoltságodról, te kis pöcs.” 

„Neked véleményed van arról, hogy én női nemi szervre vagy férfi ánuszra izgulok fel??!! Esetleg arról van véleményed, hogy a wc-papírt 2, 3 vagy 4 hajtogatás után használom rendeltetés szerint? Arról van véleményed, hogy szeretek nagyokat fingani pisilés közben? Arról is legyen akkor! Vagy csak az érdekel, hogy más férfiakhoz gyengéd szálak fűznek??! Esetleg bujkál benned valami? Nem elégít ki a szentséges házasság? Az utolsó érv meg nevetséges. Jogodban állt ezt a cikket is megírni. Másoknak meg jogukban áll téged minden szemétnek lehordani.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.