Publi

Stumpf András

És arra van remény, hogy kint is maradtok Brüsszelben?

/ 2018.01.24., szerda 08:20 /

Az alábbi toborzó szöveget tette közzé a Momentum Mozgalom néhány órája.

„Itt az idő, hogy végre felébredjünk, és belássuk, Brüsszelt nem megállítani, hanem utolérni kell. Találkozzunk március 23-án Brüsszelben! Mutassuk meg, hogy mi Európában vagyunk otthon. Mert mi egyszerre vagyunk Brüsszelben magyarok, és Budapesten európaiak.
Mutassuk meg: van remény, hogy végre kalandvágyból utazhassunk és ne kényszerből. Van remény, hogy ne kelljen elmenni, hogy érdemes legyen hazajönni. Hiszen 2003-ban a magyarok több, mint négyötöde döntött az Európai Uniós csatlakozás mellett, és most végre élnünk kell a lehetőséggel, hogy felzárkózzunk Európához.

Gyere, hívd meg külföldi ismerőseidet, izzítsd a kinti rokonokat, és tarts velünk Brüsszelben! Ünnepeljük együtt, hogy Európához tartozunk – egy délutáni közös politikai kiállással, majd egy bulival!


Jó, értem én, hogy belátták: külföldön több babér terem nekik, mint itthon, lám, a Forbes is feltette a listájára a Momó-vezér Fekete-Győr Andrást, mint tehetséges, átütő feltörekvő politikust. Ha csak úgy nem. Eközben itthon egyértelműen a parlamenti küszöb alatt kúszik-mászik az általa vezetett rettenthetetlen alakulat. Bekerülnek inkább az Európai Parlamentbe. Látogatói jeggyel.

Szóval értem, tényleg. Csupán egyetlen kérdésem maradt:

Arra vajon van-e remény, hogy kint is maradtok Brüsszelben?

Mindenki jobban járna.

Hozzátok képest az SZDSZ is MIÉP.

 

Frissítés: a Momentum válasza itt olvasható.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Kínos válások: a Facebook mint koronatanú

Vagyontalanítják magukat, minimálbérről siránkoznak, a mamára íratják a cégeket, környezettanulmány előtt lenullázzák a lakást – hogy ne kelljen gyerektartást fizetni a saját gyermeküknek. Egy valamiről azonban megfeledkeznek: a Facebook ellenük vall.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.