Publi

Stumpf András

És arra van remény, hogy kint is maradtok Brüsszelben?

/ 2018.01.24., szerda 08:20 /

Az alábbi toborzó szöveget tette közzé a Momentum Mozgalom néhány órája.

„Itt az idő, hogy végre felébredjünk, és belássuk, Brüsszelt nem megállítani, hanem utolérni kell. Találkozzunk március 23-án Brüsszelben! Mutassuk meg, hogy mi Európában vagyunk otthon. Mert mi egyszerre vagyunk Brüsszelben magyarok, és Budapesten európaiak.
Mutassuk meg: van remény, hogy végre kalandvágyból utazhassunk és ne kényszerből. Van remény, hogy ne kelljen elmenni, hogy érdemes legyen hazajönni. Hiszen 2003-ban a magyarok több, mint négyötöde döntött az Európai Uniós csatlakozás mellett, és most végre élnünk kell a lehetőséggel, hogy felzárkózzunk Európához.

Gyere, hívd meg külföldi ismerőseidet, izzítsd a kinti rokonokat, és tarts velünk Brüsszelben! Ünnepeljük együtt, hogy Európához tartozunk – egy délutáni közös politikai kiállással, majd egy bulival!


Jó, értem én, hogy belátták: külföldön több babér terem nekik, mint itthon, lám, a Forbes is feltette a listájára a Momó-vezér Fekete-Győr Andrást, mint tehetséges, átütő feltörekvő politikust. Ha csak úgy nem. Eközben itthon egyértelműen a parlamenti küszöb alatt kúszik-mászik az általa vezetett rettenthetetlen alakulat. Bekerülnek inkább az Európai Parlamentbe. Látogatói jeggyel.

Szóval értem, tényleg. Csupán egyetlen kérdésem maradt:

Arra vajon van-e remény, hogy kint is maradtok Brüsszelben?

Mindenki jobban járna.

Hozzátok képest az SZDSZ is MIÉP.

 

Frissítés: a Momentum válasza itt olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.