valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Dévényi István

Ez a baja a Fidesznek a Heti Válasszal

/ 2015.03.05., csütörtök 12:51 /

Elkövettük azt a hibát, hogy nem fordultunk semerre, nem változtattunk semmit. Elviselhetetlen.

Van itt egy szép nagy tanulság. Miszerint az olvasó (persze nem a Heti Válasz valódi olvasói, mert ők a korábbinál lényegesen többen mentek el a legközelebbi újságoshoz és megvették a lapot) gombnyomásra képes átprogramozni saját magát, ha a megfelelő helyről kapja az utasítást. Így lett a csütörtökön még „igen, kell az ilyen kritikus hang is a jobboldalon” Heti Válaszból a Simicska-Orbán pénteket követő napon már „liberálatlantista, gerinctelen áruló kishávégé” Heti Válasz zökkenőmentesen.

Egy kis hangulatjelentés a Facebook-kommentfrontról:

„A Heti Válasz meg az új HVG, minden jel arra mutat.”

„Köteleztek rá , hogy a Heti Vàlaszt soha többé ne olvassam . Igy lesz. Az lesz amit akartok.szevasztok.”

„Heti válasz hová tűnt az értékrendetek? A gerincetekkel együtt elveszett ?”

„A Heti Válasznak ki a célközönsége most? Mert kormányekéző liberális médiumokkal telítve van a piac...csak szólok...”

„Népbutító heti válasz”

„Heti Valsz szegyelljetek magatokat!!”

„Heti Válasz átment libbancsba! GRATULA!”

„Akkor mégis igaz a 180 fok? Köpönyegforgató újságírók”

És így tovább, és így tovább, napjában sokszor, hogy ha nem látnánk az értékesítési számokat, azt hihetnénk, már nem is létezünk. Miközben itt, a szerkesztőségben semmi sem változott: polgári Magyarország, ebben hiszünk, ezért írjuk a cikkeinket ugyanúgy, mint tegnap, tegnapelőtt, két hete, egy hónapja, sok esztendeje.

De akkor mégis mi lehet a baj? Mert a fenti hozzászólások nem csak úgy megszülettek a nagy semmiből, ugye. Tudnék mesélni, de meséljen inkább Csintalan Sándor, aki a ma megjelent Magyar Narancsban mondja el részletesen amit tud – és az nem kevés - Orbán Viktor új médiavilágáról. A Lánchíd Rádió műsorvezetője felidézi a tavaly áprilisi napot, amikor tudomása szerint a kormányfő bejelentette a média átalakításának tervét, és szóba kerültek a jobboldali sajtóban tapasztalható „problémák". Így ni:

„... Idetartozik a Heti Válasz is, ami ugyan nem a Magyar Nemzet-csoport tagja, de a kormány részéről kiszámíthatatlannak, billegőnek tartják egy ideje. Amikor Orbán januárban összehívta a kormányközeli médiumok vezetőit, elmondta: ő érti, hogy a kereskedelmi médiumokban a közönség oldaláról van egy elvárás, hogy jelenjenek meg kritikai elemek, főleg a sokéves kormányzás után, de szükség van egy olyan sajtóra, amelyik szócsöve lesz a kormányzati politikának. A miniszterelnök és a környezete úgy gondolta, itt az idő átrendezni a médiapiacot.”

És akkor még egyszer a kérdés: mi a baj a Heti Válasszal? Hogy a Fidesz irányítói szerint billegő, kiszámíthatatlan hetilapként nem vagyunk rendes szócső. Csak hát közben a Heti Válasz nem mozdult semerre, kitartóan, immár szó szerint fájdalmas makacssággal hiszünk abban a bizonyos polgári Magyarországban.

Úgyhogy ha mégis valami elmozdulás látszik, akkor itt bizony valaki más billeg kiszámíthatatlanul.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.