valasz.hu/publi/bar-a-lap-nem-tudta-szo-szerinti-idezettel-alatamasztani-a-kifogasolt-kitetelt-elszabadult-a-pokol-46350

http://valasz.hu/publi/bar-a-lap-nem-tudta-szo-szerinti-idezettel-alatamasztani-a-kifogasolt-kitetelt-elszabadult-a-pokol-46350

Publi

Főszerkesztő úr, mondjon le!

/ 2012.12.10., hétfő 11:21 /
Főszerkesztő úr, mondjon le!

Igen, kedves Vass Péter, ezt kellene tenni. Ha már lapja, a HVG közszereplők évtizedekkel ezelőtti ügyeinek előkaparására és erkölcsi mércékhez állítására specializálódott, illene példát mutatni, és vállalni a felelősséget minapi botrányos, kereszténylistázó írásukért.

Nem hittem volna, hogy idáig jut a szakmai színvonalban egykoron messze a hazai újságok átlaga fölé magasodó lap – ahol anno számomra is valódi kitüntetés volt megjelenni – és egy hagyományos sajtószakmai értékekre nem néző politikai hecclappá alacsonyodik.

Mert amit a múlt heti szám címlapsztorijául is szolgáló, névvel – hiszem, hogy nem véletlenül – nem vállalt írásukban közös szakmánk szabályai ellenében tettek, az már a vég, az a szint, ahonnan nincsen lejjebb.

Odáig még rendben volna, hogy önöknek „nem teszik a rendszer", ezért komoly szakmai érveken alapuló ellenvetéseiket kötik csokorba az új, tankerületi rendszer felállításával kapcsolatban. Elvégre akár helyből ellenzéki, akár kormánypárti is egy lap, annak legfőbb kötelessége minden erejével a közjón munkálkodni, s ebben talán még csak egyetértünk. Na de az önök felekezeti alapon listázó módszere még a soknál is több, különös tekintettel arra, hogy a minap a felekezeti és származási alapon való listázást – pártállástól függetlenül – egységesen utasította el a magyar közélet.

És persze tekintsünk el Bayer Zsolt, nagyon (talán túlságosan is) kézenfekvő módszerétől, amely szerint e vád igaztalanságának akár nemzetközi fórumok előtti bizonyításához is elegendő volna csak a cikk „egyházi" jelzőjét szimplán kicserélni a „zsidó"-ra.

Magam, szíves engedelmükkel, maradnék a kevésbé egytényezős érvelésnél. Egyszerű logikai kérdés ugyanis, hogy egy ezeréves keresztény/keresztyén múltra visszatekintő országban mit bizonyít az, ha a 198 tankerületi vezetőből 15-ről kiderítik, hogy keresztény/keresztyén hitű, kötődésű?

Itt az idő, kedves HVG, hogy hitelességük, eddigi munkájuk becsületének védelmében, követendő példát mutatva, végre a saját házuk előtt is söprögessenek. Talán Vass Péternek is ideje elgondolkodnia a lemondáson.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.