valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Gyöngéden ölelj át!

/ 2011.10.29., szombat 13:11 /

Új pártja pénzügyi alapjairól faggatta Kálmán Olga Gyurcsány Ferencet, ő pedig a tagság adakozására apellált.

Mire az ATV műsorvezetője megpendítette, hogy a volt miniszterelnök mutat-e példát személyes vagyonelemeinek mozgósításával, de a válasz elutasító volt. Gyurcsány azt magyarázta, hogy a válság közepette nemcsak nem szabad, de egyenesen tilos politikai terhet raknia a mindennapok túléléséért küzdelmet folytató vállalkozásaira. Neki most az a dolga, hogy mintegy ezer munkavállalójának és családjának támasza legyen, ezért bizonyosan nem nyúl bele a kasszába. Majd azt ecsetelte, hogy új pártja pár ezer forintokat összerakva kíván felépülni, s nem követi azoknak a gyalázatos pártpénztárnokoknak a praxisát, akiket az elmúlt húsz évben volt szerencséje megismerni. Inkább a tisztességes szegénység, mint a tisztességtelen jómód, üzente Gyurcsány Ferenc az ATV nézőinek. És ezt a gondolatot végtelenített formában kellett volna megörökíteni, és csak futtatni, futtatni valamelyik internetes oldalon. Okulás végett. Hogy sírjon mind, aki látja.

Igazán kicsi szépséghibája a történetnek, hogy közreadója múltját - többek között - a Nomentána-ügy, az őszödi villa és a Szalay utcai kormányzati irodaépület különös privatizációja, valamint a Motim megszerzése csúfítja. A hülye állam valahogy mindig a rövidebbet húzta akkor, ő meg a hosszabbat.

Meglehet, előbb tisztességtelennek kell lenni, hogy aztán tisztességesnek lehessen látszani; meg ugyanerre a srófra járva: sokat kell hazudni, hogy önleleplező igazságbeszédet lehessen mondani.

Talán.

Nekem mindenesetre úgy tűnik fel, hogy Gyurcsány Ferenc időről dőre fehér szmokingot ölt, hogy fehér hegedűjén fülünkbe húzzon valami andalítót, valami bódítóan negédeset, hátha a hatása alá kerülünk. De bárhogy rakosgatja is ujjait a húrokon, örökösen a Gyöngéden ölelj át és ringass, szerelem! hangjai csendülnek fel, arról meg a Keresztapa jut az eszembe.

Isten csak a megmondhatója, hogy miért.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.