valasz.hu/publi/negyszeres-berek-a-hatar-tuloldalan-mit-tud-a-bunko-burgenland-125498

http://valasz.hu/publi/negyszeres-berek-a-hatar-tuloldalan-mit-tud-a-bunko-burgenland-125498

Publi

Dévényi István

Ha nincs meg a kétharmad, toldd meg egy ravasz ötlettel

/ 2017.06.23., péntek 14:51 /

Ha nincs kétharmad, hát nincs kétharmad – gondolták a Fidesz agyközpontjában, és a lex csicskaként elhíresült, a Jobbik országos plakátkampánya miatt, ellenében, megismétlésének megakadályozására kitalált törvényből hirtelen a településkép védelméről szóló törvény módosítása lett. Amihez már nem kell kétharmad. És láss csodát, a sima feles törvényt lendületesen meg is szavazta a parlamenti kormánytöbbség.

A zseniálisan agyafúrtan ravasz ötlet már tegnap kiszivárgott, mi is írtunk róla, tehát, hogy a már nem plakáttörvény, hanem településkép védelmi jogszabály módosítása szerint:

  • a költségvetési támogatásban részesített szervek és jogi személyek, így a pártok is az előző üzleti évi listaáron hirdethetnek csak, kedvezményt közbeszerzési eljárással lehet elérni.
  • A plakátkihelyezésről szóló szerződéseket a feleknek haladéktalanul el kell küldeniük az érintett hatóságnak, amely azt honlapján közzéteszi.
  • Ha a szerződésátadás nem teljesül, akkor a hatóság két napon belül eltávolítja a plakátokat.
  •  A renitensek plakátonként 150 000 forintos bírságot kapnak.
  • Civil szervezetekre, például a CÖF-re nem vonatkozik a szabály. A korábban megkötött szerződések szerint csak július 15-ig helyezhetőek ki plakátok.

 

Ám van itt némi bibi a zseniálisan agyafúrtan ravasz ötlettel. Az Alkotmány VIII. cikkelyének 4. bekezdése szerint ugyanis a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályozáson csak kétharmaddal lehet megváltoztatni.

És akkor most lehet morfondírozni azon, hogy kinek mennyire is fontos Magyarország alaptörvénye.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.