Publi

Harcban az Audival

/ 2011.10.13., csütörtök 10:54 /
Harcban az Audival

Zsák Ferenc természetvédő. Az efféle "bogaras emberek" szokása, hogy küzdenek a természetrombolás ellen. Ezt tette ő is: a győri Natura 2000-es területen felhúzott Audi-gyár-bővítés megfúrása nem jött össze neki, de ha már így, hát azon ügyködött, hogy az autógyártó legalább a természeti munkálatokra fordítandó kompenzációt ne sinkófálhassa el.

A Tiszántúli Természetvédők Társulatának elnökeként szerződést is kötött a céggel, mely szerint az 200 millió forintot juttat a Hortobágyi Nemzeti Parknak és a Nyírerdő Zrt.-nek. Az Audi aláírt, majd jogtalan előny kérésével vádolta meg Zsák Ferencet. Jöttek is a nyomozók, s velük a kevésbé kerek számok: az 54 éves aktivistát őrizetbe vették, négy hónapig tartották fogva, 30 négyzetméteren osztozhatott 16 nehézfiúval és - bizonyára, hogy a természet szerelmese igazán jól érezze magát - ennél jóval több csótánnyal.

Hősünk meg is rühösödött, betegedett közben. Most elengedték. Már korábban lefoglaltak persze mindent, így végképp érthetetlen az eljárás, hát még, ha a lényegre koncentrálunk: miért is jogtalan előny kérése az, ha egy környezetvédő környezetvédelemre fordítandó pénzt jár ki egy cégóriásnál a köztulajdonban lévő nemzeti park számára? Ezt mifelénk a köz szolgálatának hívják, amiért köszönet illeti az efféle elhivatott figurákat, amilyennek Zsák Ferenc is látszik.

Mert annak látszik, s egészen addig annak is fog, ameddig a nyomozók elő nem állnak egy hangfelvétellel, amelyen mondjuk magának kér pénzt az Auditól. Ha van ilyen, hozzák nyilvánosságra, és nyomban felülvizsgáljuk az eddig írtakat. Ha nem teszik, sajnos olyan csúnya gondolatok verhetnek gyökeret a fejünkben, hogy olykor, ki tudja, miért, egy cégóriás érdekeit védik a közé helyett.

Hangfelvétellel egyébként eddig csupán a környezetvédők álltak elő: ennek tanúsága szerint egy magát az Audi-alvállalkozó Strabag küldötteként bemutató ügyvéd ajánl fel 30 milliót nekik, ha nem bolygatják tovább az ügyet.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.