valasz.hu/publi/ennel-erzekenyebb-pontot-keresve-sem-talalhatott-volna-50663?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201801

http://valasz.hu/publi/ennel-erzekenyebb-pontot-keresve-sem-talalhatott-volna-50663?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201801

Publi

Hamis vád

/ 2011.05.23., hétfő 08:47 /
Hamis vád

Gyurcsány Ferencnek múlhatatlan szüksége van az össznépi figyelemre. A volt kormányfő bármi áron az általa súlyosan leamortizált szocialista párt centrumába igyekszik.

Pedig a választásokig szűk három év hátravan, az államkassza még üres, a kormány az országátalakítás sűrűjében bolyong, így az ellenzékbe töpörödött MSZP-nek épp alkalmas lenne az idő, hogy felmutassa megújult önmagát. De legfeljebb Eötvös bohóc van, meg régi arcok, de "nincs másik".

Ráadásul a rossz emlékeket előhívó Gyurcsány sem nyugszik már. Megint hiperaktív. Izgalomban tartja övéit, belső ügyekkel traktálja a nyilvánosságot, pártszavazásra biztat, szatelit szervezetet gründoltat, nehogy csak egynek láthassák a tagságból. Ellenkezőleg, azonosítsa benne mindenki Orbán Viktor következő kihívóját.

És intenzív jelenléte jól érthető. A közfelháborodást keltő kormányzati ügyek - köztük Sukoró vagy a moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladása - ügyészi szakba értek, és elvárják valamennyi érintett ki-, illetve meghallgatását. A volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a vádhatóság, ami egyértelművé teszi, hogy nem tanúként, de gyanúsítottként tekint rá. Gyurcsánynak másra sincs nagyobb szüksége, mint politikai leszámolás érzetét kelteni a külvilágban. Ahhoz meg látszania kell. Mindennap. Minden órában. És mind közelebb kell pozicionálnia magát az elnöki székhez. Bármibe kerül ez a szocialistáknak.

A gátlásoktól sosem bénított exkormányfő a vizsgálatot politikai szándékúnak, az ügyészséget Orbán meghosszabbított kezének minősítette. Kicsit sem küszködve azzal a problematikával, hogy a kótyavetyétől bűzlő két történet egyike sem valósulhatott volna meg a politika felülvezérlése, a közigazgatás törvény alóli mentesítése nélkül. (Így volt ez a 2006. október 23-i brutális rendőri beavatkozás idején is.) Márpedig az idő tájt a miniszterelnöki felelősséget épp Gyurcsány Ferenc viselte.

A közösségi vagyont súlyosan megkárosító ügyek tehát vannak. Felelősök még nincsenek. Csak a vád és az ellenvád.

És mivel mindig a vádlónak kell bizonyítania feltételezése igazát, az ügyészségnek azt kell elfogadtatnia a bírósággal, hogy Gyurcsány vétkes, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében. Az ellenvádlónak meg azt kell elhitetnie velünk, hogy mocskos politikai játszmában akarják főszereplővé tenni.

Amíg be nem igazolódik a vádak hamissága vagy megalapozottsága, az ártatlanságot kell hogy vélelmezzük. Azt is tesszük, feltéve, hogy az országot végletesen kiszolgáltatott helyzetbe navigáló, magánzsebeiket degeszre tömő politikusok - úgy is mint felelős vezetők - mindegyike megőrzi vélelmezett ártatlanságát. Merthogy bűn van, nem kérdés. A bűnhődés elmaradása pedig beláthatóan súlyos következményekkel jár.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.