Publi

Jó reggelt kívánunk!

/ 2011.05.12., csütörtök 09:14 /
Jó reggelt kívánunk!

Miközben lavinaként ömlenek ki a Honvédelmi Minisztériumból a kormányváltás előtti, rendszerszerűen elkövetett korrupciós ügyek (e heti számunk is ízelítőt ad a közpénzek módszeres eltüntetéséből), a Népszabadság azzal a lapos csúsztatással traktálja olvasóit, hogy "Továbbra sem lehet tudni, hogy Orbán miért a svéd repülőket választotta". És tényleg nem lehet?

Ezek szerint nem a szocialisták és a liberálisok irányították az országot 2002 és 2010 között? Nem állt rendelkezésükre minden dokumentum az esetleges sandaságok vagy bűnök leleplezésére? Nem Medgyessy Péter kormánya módosította - NATO-kötelezettségekre hivatkozva - a szerződést, hogy az alapgépek helyett méregdrága, levegőben töltős változatok érkezzenek? És a svédországi korrupciós botrány nyomán nem egy Vadai Ágnes vezette kormánybizottság vizsgálta oda-vissza Orbánék és Medgyessyék Gripen-szerződéseit, hogy aztán ne jusson semmire?

A Népszabadság a fentiekről nem akar tudni. Ezért nem is tud. Úgy tesz, mintha tízévnyi hibernációból felébredve kellene nyomoznia az után, hogy a - nem nevesített, csak általa hivatkozott - "szakmai iránymutatások ellenére" a 2001. szeptember 10-i nemzetbiztonsági kabinetülés miért döntött a svéd vadászgépek mellett.


Csakhogy a lap ezt a szerepet önleleplezően slendriánul alakítja. Azt írja, hogy "a Fidesz-KDNP akkor a nyilvánosság előtt azzal érvelt a döntés mellett, hogy nemcsak katonai, hanem gazdasági szempontok is szerepet játszottak, hiszen a svédek 110 százalékos kompenzációt ajánlottak". Ami amellett, hogy cáfolja a cikk hamis alapvetését, hogy tudniillik nem ismerjük a döntés okát, még azt a megengedő feltételezést is kizárja, hogy itt valami fatális, újságírói tudatkiesésről lenne szó. Aki ugyanis átaludt tíz évet, és még mindig a múltban él, aligha keverheti a 2001-ben történtekhez azt a KDNP-t, amely akkor nemhogy nem döntött és érvelt kormányzati ügyekben, de épp parlamenten kívüli, tetszhalott állapotában vegetált.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.