valasz.hu/publi/iskolapelda-tobb-szempontbol-51782/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202005

http://valasz.hu/publi/iskolapelda-tobb-szempontbol-51782/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202005

Publi

Jobbkormány

/ 2010.01.09., szombat 08:53 /

Akár csak pár percnyi boldogságot nyújtani beteg felebarátainknak - kevés az ennél felemelőbb élmény.

Nos, lapunknak a magunk mögött hagyott karácsonyon megadatott, hogy az emberlétünk lényegéből fakadó önzetlenség megkapó megnyilvánulásának legyen részese.

Történt, hogy internetes kiadásunkban Öt perc Haydn címmel közhírré tettük: fiatal zenészek intézményeket, bankokat, szerkesztőségeket keresnek fel, hogy muzsikájukkal csenjenek néhány pillanatnyi örömöt a hétköznapokba. A hír láttán az Országos Onkológiai Intézetben kezelt olvasónk fórumbejegyzésében szép szóval kérlelte a zenészeket: ha esetleg útba ejtenék a rákbetegeknek kényszerű otthont nyújtó kórházat is... A kívánság meghallgatásra lelt, a minihangverseny létrejött, minekutána honlapunkon a hozzászólók körében megindító mozgalom bontakozott ki a muzsikusok gesztusának ünneplésére.

"Országunkban ugyan most a kapzsiság, a hatalomvágy, a hazugság uralja látszólag a felszínt, de amíg ilyen önzetlen és a dolgukat jól, jóérzéssel és az embereket szeretve végző, tisztességesen gondolkodó emberek vannak, addig itt nem lesz semmi baj" - írta a kórházi koncert rákos kezdeményezője.

Nagybeteg honfitársunk a szívünkből beszélt. Mert kétségtelen: a lapunkban hétről hétre tárgyalt nyilvánosságszeletben, a közéletben rendre a hazugság, a kapzsiság és egyéb aljasságok megannyi példájával szembesülünk. Ez alól az idei évkezdet sem volt kivétel. A január mindjárt azzal indult, hogy kiderült: magyar közintézmények egész sora a jövőben nem a legnagyobb stratégiai vállalatunkként jegyzett Molnál, hanem annak korábban ellenséges felvásárlásával próbálkozó vetélytársánál, az osztrák OMV-nél fog tankolni.

Nehéz visszafogott jelzőket találni az eljárásra. Arra, hogy literenként 2-3 forintos előny fejében egy kormány lemond nemzeti érdekeink kiemelt, a törvény által is védett megtestesítőjének támogatásáról. Miközben Párizstól Moszkván át Washingtonig kőbe vésett illemszabály: olyan messzemenően képviseljük nemzeti cégeink érdekeit - legyen szó gázbirodalmakról, vízművekről vagy rádiótulajdonosokról -, hogy ha Európa egyik távoli zugában valamelyiküket sérelem éri, akkor a legmagasabb szinten gyakorlunk nyomást az eltévelyedett országra.

Mármost amikor a sokak szíve szerinti eredménnyel kecsegtető választási időszakra kanyarodván a haza - a szó legszorosabb értelmében vett - elárulásával szembesülünk, mindjárt életbevágóbbnak gondoljuk a változást. Sólyom László államfővel együtt azonban valljuk: öncsalás volna mindent a politikai átrendeződéstől várni. Az csak a lehetőséget teremtheti meg az országban eddig szunnyadó energiák felszabadítására - de a remények szerint jobban kormányzott autóba az üzemanyagot valamennyiünk tisztességes, akár áldozatkész munkája szolgáltatja.

A magunk részéről mindehhez a kórházi koncert nyújtotta élményből és a hozzá hasonló példákból merítünk erőt. Tesszük ezt azért, mert máskülönben könnyen hasonlatossá válhatunk az egyszeri magyar állampolgárhoz, aki a rendszerváltásban csalódva azt a kérdést tette fel környezetének: "Most mondják meg, változott itt bármi is?" Mire emberünk megkapta a választ: "Ön, uram, semmit sem."

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.