Publi

Borbás Barna

Kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

/ 2017.11.21., kedd 18:10 /
Kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

Élénk középsőcsoportos emlékem a mondat, aminek segítségével az egyébként mindig lágyszívű óvó néni imperatív hangon közölte a rendbontó fajtánkkal, hogy nem jó ötlet egy egész tányér kakaóporozott tejbegrízt a játékos polc plüss állatai közé rejteni: „Az nem oda való, gyermekem.”

Továbbadom hát a lángot, és mondok még olyat, ami nem való sehova: a karácsonyi zene, november közepén.

Múlt héten kétszer támadt kedvem a padlóba karmolni, úgynevezett audioszennyezés miatt. Először egy plebejus ruházati üzlet – nem mondom a nevét, de amúgy H&M volt – közvetlen közelében ütött meg a Little Drummer Boy utálatos dallama („Come they told me / Pa-ra-pa-pamm-pamm”), majd nem sokkal később egy kertészetben (ismétlem: kertészetben!) tapasztaltam, hogy az üzletvezetés jó ötletnek tartja november közepén Dean Martin „But as long as you love me so / Let it snow, let it snow, let it snow!” nótáját járatni.

Szia, Uram, hadd mondjak valamit! Egyrészt +16 Celsius-fok hőmérsékleten, enyhén szitáló esőben a „Let it snow” nemhogy hangulatfokozó, de hangulatmegsemmisítő hatású. (Hol tudnák ezt igazán, ha nem egy kertészetben?) Másrészt hiába termelte ki a tudományos kapitalizmus a tézist, miszerint halk zenére jobban vásárolnak az emberek (ezért szól non-stop a legutolsó bazári bódéban is a Music FM), higgyétek el, hogy nem, nem fog senki sem többet költeni, ha süketülésig pörgetitek a jingle bells-t már október végétől.

Mély tisztelettel kérem hát: kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

Köszönöm. First World Problems-sorozatunk legközelebbi adásában az étbevonós csokimikulások elviselhetetlenségével foglalkozunk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.