Publi

Borbás Barna

Kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

/ 2017.11.21., kedd 18:10 /
Kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

Élénk középsőcsoportos emlékem a mondat, aminek segítségével az egyébként mindig lágyszívű óvó néni imperatív hangon közölte a rendbontó fajtánkkal, hogy nem jó ötlet egy egész tányér kakaóporozott tejbegrízt a játékos polc plüss állatai közé rejteni: „Az nem oda való, gyermekem.”

Továbbadom hát a lángot, és mondok még olyat, ami nem való sehova: a karácsonyi zene, november közepén.

Múlt héten kétszer támadt kedvem a padlóba karmolni, úgynevezett audioszennyezés miatt. Először egy plebejus ruházati üzlet – nem mondom a nevét, de amúgy H&M volt – közvetlen közelében ütött meg a Little Drummer Boy utálatos dallama („Come they told me / Pa-ra-pa-pamm-pamm”), majd nem sokkal később egy kertészetben (ismétlem: kertészetben!) tapasztaltam, hogy az üzletvezetés jó ötletnek tartja november közepén Dean Martin „But as long as you love me so / Let it snow, let it snow, let it snow!” nótáját járatni.

Szia, Uram, hadd mondjak valamit! Egyrészt +16 Celsius-fok hőmérsékleten, enyhén szitáló esőben a „Let it snow” nemhogy hangulatfokozó, de hangulatmegsemmisítő hatású. (Hol tudnák ezt igazán, ha nem egy kertészetben?) Másrészt hiába termelte ki a tudományos kapitalizmus a tézist, miszerint halk zenére jobban vásárolnak az emberek (ezért szól non-stop a legutolsó bazári bódéban is a Music FM), higgyétek el, hogy nem, nem fog senki sem többet költeni, ha süketülésig pörgetitek a jingle bells-t már október végétől.

Mély tisztelettel kérem hát: kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

Köszönöm. First World Problems-sorozatunk legközelebbi adásában az étbevonós csokimikulások elviselhetetlenségével foglalkozunk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.