Publi

Borbás Barna

Kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

/ 2017.11.21., kedd 18:10 /
Kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

Élénk középsőcsoportos emlékem a mondat, aminek segítségével az egyébként mindig lágyszívű óvó néni imperatív hangon közölte a rendbontó fajtánkkal, hogy nem jó ötlet egy egész tányér kakaóporozott tejbegrízt a játékos polc plüss állatai közé rejteni: „Az nem oda való, gyermekem.”

Továbbadom hát a lángot, és mondok még olyat, ami nem való sehova: a karácsonyi zene, november közepén.

Múlt héten kétszer támadt kedvem a padlóba karmolni, úgynevezett audioszennyezés miatt. Először egy plebejus ruházati üzlet – nem mondom a nevét, de amúgy H&M volt – közvetlen közelében ütött meg a Little Drummer Boy utálatos dallama („Come they told me / Pa-ra-pa-pamm-pamm”), majd nem sokkal később egy kertészetben (ismétlem: kertészetben!) tapasztaltam, hogy az üzletvezetés jó ötletnek tartja november közepén Dean Martin „But as long as you love me so / Let it snow, let it snow, let it snow!” nótáját járatni.

Szia, Uram, hadd mondjak valamit! Egyrészt +16 Celsius-fok hőmérsékleten, enyhén szitáló esőben a „Let it snow” nemhogy hangulatfokozó, de hangulatmegsemmisítő hatású. (Hol tudnák ezt igazán, ha nem egy kertészetben?) Másrészt hiába termelte ki a tudományos kapitalizmus a tézist, miszerint halk zenére jobban vásárolnak az emberek (ezért szól non-stop a legutolsó bazári bódéban is a Music FM), higgyétek el, hogy nem, nem fog senki sem többet költeni, ha süketülésig pörgetitek a jingle bells-t már október végétől.

Mély tisztelettel kérem hát: kapcsoljátok ki a karácsonyi zenét!

Köszönöm. First World Problems-sorozatunk legközelebbi adásában az étbevonós csokimikulások elviselhetetlenségével foglalkozunk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.