valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Késő bánat

/ 2011.11.11., péntek 09:25 /
Késő bánat

Magyar futballikont kísértek utolsó útjára múlt vasárnap Óbudán.

Illyés Tibor

Azt az Albert Flóriánt temettük, aki életében sok-sok kilencven percre bűvölte el közönségét labdarúgói zsenialitásával. Az aranycsapattal és a Real Madriddal is futballtörténelmet író Puskás Öcsi mögött volt még néhány extraklasszis játékosunk Orthtól Zsengelléren, Sárosin, Bozsikon, Kocsison és Hidegkutin át Albertig vagy Törőcsikig (elnézést a nem kevesektől, akikről ezúttal nem emlékeztem meg!). Közülük minden kétséget kizáróan a Ferencváros középpályása emelkedett a legmagasabbra, nem kis mértékben az 1967-ben neki ítélt Aranylabdának köszönhetően. A hetvenéves korában harmadik infarktusában elhunyt kitűnőséget, az Üllői úti stadion névadóját nemcsak a futballszerető publikum, de az egész ország gyászolta. Október 30-án, vasárnap nem érezte jól magát, és nem tudták megmenteni: 31-én, hétfőn hajnalban örökre elment.

A France Football alapította kimagasló elismerés egyedüli magyar tulajdonosa visszavonulása után érdeme szerint bármi lehetett volna - vezető, edző, szövetségi kapitány, sportdiplomata -, de Albert az aranylabdától nem szárnyakat kapott, sokkal inkább béklyót. Nem vállalt kockázatos feladatokat, nem akart irányítóvá válni sem a szövetségben, sem a klubjában. Önkéntes száműzetésben élt az Üllői úton, ahol mindenkivel közvetlen volt, kedélyes és barátságos. Ahol szívesen sztorizott a múltról, ahol csak a szépre emlékezett, rosszat senkiről sem mondott, és konfliktusba sosem bonyolódott.


Korszakos figura volt.

Albert Flóriánt siratjuk mint labdarúgót vagy barátot, mert mindkét szerepben elsőrangút alakított. Azt meg már életében roppant mód sajnálhattuk, hogy alig találhatta meg hozzá illő feladat. Mert ha hagyta volna, akkor labdarúgásunk s benne a Ferencváros most csak gyászolná, de ily gyászos képet tán nem mutatna.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.