heti-valasz.hu/publi/az-ellenzeki-media-miatt-nyert-marki-zay-orban-sulyos-tevedese-127642

http://heti-valasz.hu/publi/az-ellenzeki-media-miatt-nyert-marki-zay-orban-sulyos-tevedese-127642

Publi

K+F = Közpénzfolyatás

/ 2006.01.19., csütörtök 17:09 /

Heti Válasz, január 12. (16-18. oldal)

A Heti Válasz múlt heti számában megjelent cikkük a korrupció közeli, "protekcionista" jellegű ügyek között említi azt, hogy az NKTH elnökének kezdeményezésére az NKTH által kiírt "mobiltender" pályázatot "egy konzorcium tagjaként - az ugyancsak "évtizedes" pályatárs, Gordos Géza nevével fémjelzett műegyetemi tanszék nyerte el". (Itt az "évtizedes" pályatárs kifejezés az NKTH elnöke és Gordos Géza korábbi kapcsolatára utal.) Kijelentem, hogy a "mobiltender" koncepcionálásában, megfogalmazásában, a pályázat összeállításában, elbírálásában, a vállalt feladatok elvégzésében és általában az ezen tenderrel összefüggő semmilyen folyamatban soha semmilyen szerepem nem volt, azokban semmilyen módon nem vettem részt. Tehát szerepem sem lehetett a pályázat egy olyan konzorcium általi elnyerésében, amelynek egyik tagja (még csak nem is vezetője) az a tanszék, amelyen dolgozom.

A keretben közölt "Együtt hatók" c. írásban egyebek mellett azt írják, hogy Gordos Géza jelenleg "az NKTH által felügyelt Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány igazgatója". A valóság ezzel szemben az, hogy Gordos Géza a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Vagyonkezelő Igazgatóságán belül működő ipari kommunikációs technológiai program programigazgatója. Az itt bemutatott valótlan állítás azért is félrevezető, mert azt a látszatot kelti, hogy Gordos Géza a közalapítvány legfelső döntési szintjén munkálkodik, ám erről szó sincs. (A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács honlapján lapzártánkkor is olvasható információ szerint dr. Gordos Géza jelenlegi munkahelye és beosztása: "Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány, 2004 óta; igazgató" - A szerk.) Itt meg kell még jegyezni, hogy erre a feladatra egy olyan kuratórium kérte fel Gordos Gézát, mégpedig egyhangúlag, amelynek egyaránt voltak az NKTH elnökével sok tekintetben egyetértő és egyet nem értő tagjai.

Két további megjegyzés a keretes írásokhoz. Büszke vagyok arra, hogy amilyen témákban az NKTH elnökével valaha is együttműködtem, azoknak célja mindig nemes, a tudományos-műszaki-gazdasági haladás és ezáltal a közérdek javát szolgáló, korrupciómentes, elég sok esetben újszerű, hazai és nemzetközi elismerést kiváltó volt. Furcsának találom, hogy egy helyen direkt politikai sejtetést is elhelyeztek az életrajzomban ("A Horn-kormány idején az Antenna Hungária Rt. igazgatósági tagjai között jegyezték..."). A rend kedvéért álljon itt, hogy hasonló logikával az Antall-, az Orbán- és a Medgyessy-kormányokra is hivatkozhattak volna. Azt viszont sajnálom, hogy életrajzomból kihagyták a 2000-ben (az önök által provokált szimmetria kedvéért ideírom: az Orbán-kormány idején) részemre megítélt Széchenyi-díjat.

Dr. Gordos Géza egyetemi tanár
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.