Publi

Dévényi István

Kitört a frász: Orbán Viktor betiltja a Való Világot

/ 2011.01.25., kedd 06:00 /
Kitört a frász: Orbán Viktor betiltja a Való Világot

Mert sokan nézik, ergo szükség van rá. Onnan nézve ilyen egyszerű a világ.

Korábban csak a Gyurcsány-blog volt a nagy dilemma, miszerint most adjunk-e nyilvánosságot a bukott miniszterelnök online eszmefuttatásainak, avagy sem. Úgy voltunk vele, hogy hát miért is ne, hadd ismerje meg az olvasó a baloldali ikon világnézetét, de aztán meg blogbejegyzésről blogbejegyzésre égett bele a tudatunkba, hogy Gyurcsány annyira azért nem jó, meg egyébként is mindenről Orbán jut az eszébe, ami csak nagyon rövid ideig szórakoztató - szóval lejöttünk a szerről.

Csakhogy már jó ideje nem Gyurcsány a blogoszféra balos-liberális sztárja, mivel helyét átvette a Mihancsik Zsófia nevével fémjelzett Galamus-csoport.

És akkor most morfondírozhatunk azon, hogy van-e értelme a Galamus-társaság írásainak minálunk is helyet adni. Nos, szerintem van, mert igenis fontos tudni, hogy miként vélekednek, akik nem úgy vélekednek, mint mi. Igenis néha el kell gondolkodni azon, hogy ha ennyire másként látjuk a világot, annak mi lehet az oka.

Másrészt meg annyi sutyerság jelenik meg arrafelé, hogy már szórakozásból is érdemes napi néhány perc Galamussal kikapcsolódni.

Például soha nem hittem volna, hogy egyszer majd a Való Világ lesz az antiorbánista harc jelképe; márpedig bekövetkezett ez a rendkívüli állapot - ezt Balogh S. Éva írásából tudom. A felület egyik vezérbloggere legutóbbi dolgozatában arról értekezik, hogy az ifjú kereszténydemokraták arra ösztökélték híveiket: jelentsék föl az RTL Klub Való Világ című produkcióját, mire két héten belül 65 panasz érkezett a médiahatósághoz. A szerző innen elég gyorsan eljut a Rákosi-rendszerrel vont párhuzamig, közben pedig kijelenti, hogy szerinte az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke „azt szeretné elérni, hogy betiltsák a Való Világ közvetítését. Tehát a magyar állam tiltson le egy olyan programot egy nem közszolgálati csatornán, aminek a felmérések szerint egymillió nézője van."

Na, ja, egymillió néző. Az már döfi. Az már érv. Főleg egy olyan országban, ahol még mindig tömegek kényszerülnek néhány televíziós csatorna közül választani. Egyébként meg, ha Gyurcsány Ferenc minden este letolná a gatyáját és pucsitva olvasna föl részleteket a Kommunista kiáltványból, annak a shownak is milliós nézőtábora lenne.

Addig viszont meg kell elégednünk a Való Villában naponta lerészegedő szerencsétlenekkel, akiket a rendezők egyelőre sehogy sem bírnak rávenni a nyilvános dugásra, vagy legalább egy kis szopatásra. Pedig ha összejönne a cucc, Balogh S. Évának már kétmilliós ütőkártyája lenne az Orbán-kormány elleni küzdelemben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.