Publi

Dévényi István

Kun-Mediátor Marcsi titka

/ 2015.04.22., szerda 18:42 /
Kun-Mediátor Marcsi titka

Sokaknak teljességgel érthetetlen, hogy miért bízta egy fél kisváros a pénzét bizonyos Marcsira, aki mesebeli kamatot ígért és egy ideig fizetett is karcagi ügyfeleinek.

Nos, a VS.hu riportját elolvasva az is megértheti a jelenséget, aki életében nem tette ki a lábát Budapestről, vagy gyermekkora óta kizárólag gazdasági tanulmányokat folytatott és képzi magát ma is.

Egy kisvárosban ugyanis tényleg némiképp másként zajlanak a dolgok – ezt onnan tudom, hogy én is egy Karcag méretű településen cseperedtem, s bár akkoriban nagyjából nulla forint megtakarításom elhelyezéséről kellett gondoskodnom, a most pórul járt karcagiak lelkivilágát abszolút átérzem.

Ámde! Itt egy jellemző mondat, ami viszont már nem csak valamiféle vidéki izé, hanem össznépi érzület, miszerint: „Nem 28 oldalas, apró betűs dokumentumot kellett a befektetőknek aláírniuk, hanem egyetlen oldalt, ami a VS.hu-nak mesélő károsult szemében csak tovább növelte Marcsi bizniszének vonzerejét: ez a szerződés átlátható volt.”

Marcsi ezért lehetett nyerő. A Kun-Mediátor ügyvezetője zseniálisan ráérzett, hogy tömegeknek van elege az apró betűs részből, ami mindig ott lapul az egyébként bűbájos megállapodás végén, hogy aztán, ha baj van, rögtön kiderüljön: a kedves ügyfélnek még véletlenül sincs igaza.

Hogy közben ez az egyszerű, átlátható szerződés maga volt az ördögi apró betűs rész, miszerint „Marcsi mindent visz”, az attól lesz igazán fájdalmas tanulság, hogy a karcagiakat nem fogja megmenteni senki. Erről így nyilatkozik a cikk végén az ügyvéd: „… Marcsi egy kockás füzetben vezetett minden pénzmozgást. Márpedig emiatt ez az ügy a Quaestornál történteknél is rosszabb. Ott legalább látszik, hogy mire ment a pénz, lett legalább ETO Park. Itt viszont nem lett semmi.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.