Publi

Dévényi István

Lázár János most tényleg fenyegetőzik?

/ 2015.04.03., péntek 07:37 /

Erőset mondott a miniszter, nem kellett volna.

Tapolca tulajdonképpen fontosabb, mint Veszprém, noha Veszprémben vesztette el a Fidesz a kétharmados többségét. A tapolcai időközi választás mégis izgalmasabb, ugyanis ha a Fidesz nyer, azzal nagyon sokat nyer, ha meg veszít, azzal rengeteget veszít.

Ha a Fidesz győz, akkor újból erőt mutathat elbizonytalanodott híve felé, s ezzel megállhat a párt népszerűség-vesztése. Ha a kormánypárt alulmarad, akkor viszont tényleg megindulhat a lejtőn. Láttunk már ilyet: előbb egy-két kisebb vidéki település polgármestere mond nemet valamely kormányintézkedésre, aztán a nagyobb városokból is beintenek, a parlamenti frakcióban egyre nagyobbak a viták, páran függetlenként folytatják, és így tovább, és így tovább, a forgatókönyv mindig ugyanaz.

Persze még igencsak távoli a "valódi" országgyűlési választás.

Hogy mégis komoly a tét, azt jól mutatja, hogy Lázár János úgy fogalmazott: a miniszterelnöknek ott a helye Tapolcán. Sokáig kérdéses volt, beveti-e a Fidesz Orbánt a kampányban, hiszen az se jó, ha a kormányfő egy esetleges bukfenchez adja a nevét.

De most helyzet van. A közvélemény-kutatások igencsak szoros eredményt mutatnak, jelen állás szerint a baloldal, a Jobbik és a Fidesz jelöltje is győzhet vagy veszíthet, s a Quaestor-botrány hatását még nem ismerjük. Háttérbeszélgetéseken a Fidesz kőkemény kampányt ígért, s mivel ráfordultunk a célegyenesre, hamarosan kiderül, melyik párt mit tartogat a tarsolyában.

Az nem sok jót ígér, hogy Lázár János azt is mondta: "a kormány nem tervezi, hogy akár nyilasokkal, vagy kommunistákkal együtt dolgozna a következő három esztendőben, ezt a választókerületben mindenkinek érdemben mérlegelnie kell".

Nem szurkolhatunk a Jobbiknak, ilyen helyzet egyszerűen nem állhat elő. A magyar baloldal pedig történelmi és jelenkori okokból is vállalhatatlan. Ám ha a tapolcai polgárok úgy érzik, hogy nem tudják támogatni a kormánypártot, ezért őket semmiféle retorzió nem érheti. De még egy kósza burkolt miniszteri fenyegetés se.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.