Publi

Bódis András

Liberális barátaim, ti lesztek az elsők!

/ 2015.11.25., szerda 19:00 /
Liberális barátaim, ti lesztek az elsők!

Megszületett az eddigi legfontosabb naplóbejegyzés a párizsi terrorakció apropóján. Az elkövető: a Keletiből Hongkongba című utazási blog. Az (ön)robbantók fészkéről, a francia fővárossal egybeépült Saint-Denisről ír a szerző, melynek székesegyházában (nyitóképünkön) lelhető fel Martell Károly, alias Charles Martel síremléke. Ő az, aki 732-ben, a frank hadak vezéreként a poitiers-i csatában megállította az iszlám terjeszkedését Nyugat-Európában. Ahogy a blogger fogalmaz: „Nehéz lenne ennél erősebb kortárs jelképet találni a történelem forgandóságáról.”

És akkor jöjjenek a szöveg további kulcsgondolatai – brutális tételmondatokkal:  

„2011-es adatok szerint Saint-Denis lakosságának 30 százaléka Európán kívül született. A 18 évnél fiatalabbak körében viszont már több mint 70 százalék azok aránya, akiknek legalább az egyik szülője bevándorló, mégpedig többnyire magrebi, fekete-afrikai, vagy török.”

„Ezzel el is jutunk »a kisebbség illúziójának« nevezhető jelenséghez: egy mostani pillanatfelvételen hiába tűnik többséginek egy bizonyos csoport, ez a helyzet akár – mint ebben az esetben is – már egyetlen emberöltő alatt gyökeresen megváltozhat.

„Az ezekben az évtizedekben Nyugat-Európába érkezőket már nem a hatvanas évek rideg beilleszkedési kényszere, hanem – az állami rendszerek mellett – egy kiépült muszlim infrastruktúra is várja: boltok, éttermek, mecsetek, medreszék, egyesületek és adott esetben lángoló tekintetű iszlamista aktivisták. Valamint jó eséllyel a munkanélküliség és a kilátástalanság, amely pedig az előzőkkel együtt kiváló táptalajt biztosít a radikalizálódáshoz.”

Szóval... Kedves liberális barátaim! Ti, akik a svéd, francia és kanadai elvtársaitok pálfordulása után is őrzitek magatokban az „emberi humánum” tüzét, s továbbra is valljátok, hogy Európának szüksége van még több bevándorlóra, valljátok, hogy a migránsokból sosem lesz terrorista, kérlek, figyeljetek ide! Most szólok: ha a Nyugat nagyvárosaiban általánossá válik, hogy a 18 év alattiak 70 százaléka (muszlim) bevándorlótól született, akkor nektek nemigen lesz nyugtotok ebben a világban. Nekünk sem, de nektek még kevésbé. Nincs többé elszivárványosított profilkép a Facebookon, nincs pride-ozás, nincs melegházasság-kampány, hanem kuss van, félelem van. Nem a terroristák miatt, hanem az új többség értékrendje miatt. Vége lesz annak a kornak, hogy velünk, széles mosolyú keresztényekkel kell vitatkoznotok a szabadságjogok kiterjesztéséről. Az új srácok szóba sem állnak majd veletek.

Direkt dramatizálom a jövőt. Nem biztos, hogy baj lesz, de ha az lesz, ti lesztek az elsők... Nem szeretném, ha bajotok esne! Nem szeretném, ha ekkora bajba sodornátok magatokat és Európát! És nem szeretném, ha az arabokról – ezentúl mindig – rögtön a terrorizmusra kellene asszociálnom! Szeretném, ha számíthatnék végre rátok. Kevesen vagytok, de, bevallom, szeretem, hogy tudtok gondolkozni, kétkedni, kötekedni. Csak most az egyszer ne bonyolítsátok túl a dolgot! Ez bizony olyan helyzet, ami fekete vagy fehér – és nagyon nem szivárványos.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.