valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Logika

/ 2011.03.24., csütörtök 08:44 /
Logika

Nagyon nagy az aggódás a baloldalon köztársasági elnökünk függetlensége miatt.

Ungváry Krisztián történész ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy Schmitt Pálnak az Astoria Hotel egykori igazgatóhelyetteseként két szigorúan titkos tisztet is ismernie kellett, s a Népszava szerint a vívószövetségben is több szt tiszt fordulhatott meg körülötte. A lap főszerkesztője publicisztikájában arra a következtetésre jutott, hogy Schmitt "háromperakárhányasok" cimborája lehetett, Gyurcsány Ferenc volt közjogi méltóság, ma aktív blogger pedig bemaszatolós eszmefuttatásában azt a kérdést tette föl, hogy összefér-e az elnöki poszttal a zsarolhatóság. És ugye, nem fér össze. Az elnöki autonómia és integritás kizárja a zsarolhatóságot.

Ám ha jól értem a történetet, Schmitt Pállal az a nagyon súlyos probléma, hogy szt tisztek voltak a környezetében, amit neki most be kellene vallania. Ellenben az aggódóknak szemernyi gondot sem jelent, hogy 2002-ben azt a Medgyessy Pétert választatták miniszterelnökké, aki szigorúan titkos tiszti mivoltáról egy árva szót sem szólt az ország közvéleménye előtt.


Gyurcsány és a Népszava logikája szerint tehát csak az szt tisztek zsarolhatatlanok, mert ők nem cimborálhattak saját magukkal, ezért nincs is mit bevallaniuk. Ha így áll a dolog, a köztársasági elnöknek sürgősen ki kell állnia a nyilvánosság elé, és beismernie, hogy bár olimpiai bajnoki címet szerzett az országnak, szt tiszti megbízatásra így sem volt méltó. És ezt nagyon röstelli.

*

Mióta a köztársasági elnök meghirdette édes anyanyelvünk védelmét, azóta lázban ég az ország. Schmitt Pál és stábja jó pedagógusként állandó teszthelyzetben tart bennünket. Vajon észrevesszük-e a turpisságot, a hátrahagyott helyesírási hibákat, vagy elsiklunk felettük.

Nos, azt kell mondanom, eddig kifejezetten jól vizsgáztunk. A nyelvművelő Kazinczy igazán büszke lehet ránk, és mi magunkra. Felfedeztük a Himnusz leírásába rejtett bakikat. Észleltük a magyarázkodó levél apró finomságait. És most határtalan örömmel korrigáltunk egy határ menti étteremhez címzett elnöki üzenetet, amelyben az állomás és az államfő szavak "l" betűje - nagy ravaszul - egyedül árválkodott.

A tesztidőszakot ezennel eredményesnek kellene nyilvánítani és lezárni. Az anyanyelvet innentől kezdve védje más. Az Akadémia, valamelyik nyelvművelő egyesület vagy a Monetáris Tanács. Így lenne a legjobb a nyelvnek, a köztársasági elnöki intézménynek és nekünk. Már ha ez utóbbi számít.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.