Publi

Magzatvízzel a gyereket

/ 2010.12.07., kedd 11:21 /
Magzatvízzel a gyereket

Sosem irigyeltem azokat az országgyűlési képviselőket, akik megpróbálják közös nevezőre hozni erkölcsi értékeiket és politikai érdekeiket.

Ez a mostani alkotmányozásról jut eszembe, mely folyamat a kormánypártok sok tagját nem mindennapi morális akrobatamutatványra késztetheti. Az új alaptörvényt előkészítő bizottság egyik, KDNP-s vezetésű munkacsoportja ugyanis azt javasolja: a kidolgozás alatt álló szövegben kapjon helyet a magzati élet védelme is.

Ebből sokan azonmód az abortusz betiltásának szándékára következtettek - mire fideszes politikusok alig győztek fogadkozni, hogy eszük ágában sincs ilyen "képtelenséget" elkövetni. "Erkölcsileg az én véleményem az abortuszról maximálisan egyezik a kereszténydemokratákéval: nyugodtan mondhatjuk azt, hogy ez egy gyilkosság [...] Viszont a politikai és jogi véleményem az, hogy a jelenlegi magyar valóságban az abortuszt betiltani nem szabad" - nyilatkozta például Gulyás Gergely.

Az én véleményem hajszálpontosan ugyanez. Mármint erkölcsileg. Ha viszont már a kormánytöbbség mégoly erős felhatalmazás birtokában sem tud elvonatkoztatni a magyar valóságtól, akkor, ha kérhetem, inkább ne járassuk a bolondját azokkal, akik magzatvédő elkötelezettséggel szavaztak a jobbnak remélt jövőre.

Ne pakoljunk hát olyasmit afféle szépségtapaszként az Alkotmányba, melynek megvalósulását egyazon lélegzetvétellel cáfoljuk. Mert a politikában is igaz a népi megfigyelés: nem lehet egyszerre - tisztesség ne essék szólván - házaséletet élni és közben szűznek is maradni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.