Publi

Mahacskalajaj

/ 2011.06.20., hétfő 07:28 /
Mahacskalajaj

A legjobb magyar futballista célponttá vált. Dzsudzsák Balázs azzal érdemelte ki a közönség mélységes ellenszenvét, hogy egy dagesztáni milliárdos hívására az Anzsi Mahacskalához szerződött. Az Isten háta mögé.

Mert Dagesztán és a pénz még csak-csak összeáll a magyar szurkoló fejében, de a futball sehogy sem passzítható hozzá. A "biztos tudásra" alapozott logikai rend kilöki magából, mint beilleszkedni képtelen transzplantátumot a szervezet. Dagesztánba futballistaként elköteleződni az élve eltemetkezés szinonimája, ami egy 24 éves játékos esetében halálos bűn. Mi több, az őt istenítő közösség ellen elkövetett öngyilkos merénylet.

Dzsudzsák Balázs, a XXI. század legtöbbre hivatott magyar labdarúgója nagy tehetségét nem közös büszkeségünket tápláló európai nagycsapathoz vitte kamatoztatni. Hogy általa vehessünk revansot az ellenünk elkövetett bűnökért, hogy általa szerezzük vissza mindennapi csatáinkban elveszített önbecsülésünket. (Mert, valljuk meg, majd' hetven éve hajlamosak vagyunk mindig a másikon számon kérni önnön frusztrációnk, sikertelenségünk okát...)

Ellenkezőleg, a Debrecen egykori üdvöskéje, megcsalva bennünket, tálentumát magánvagyonra váltotta. Hogy klubja, az Eindhoven négymilliárd forintot(!) kasszírozzon utána, ő pedig négy éven át napi hárommilliót keressen.

Rettenetes. Micsoda nyereség ott, és micsoda veszteség itt!

Zúdult is a harag szegény Dzsudzsákra, mint hűtlen kedvesre. Pedig a szurkolói nyilak ezúttal rossz célpontot választottak. S nem csak azért, mert a Hajdúságból világ körüli útra induló ifjú legény tehetségét eddig példamutatóan kamatoztatta. (Különben hogyan is fizettek volna utána annyi pénzt, amennyit az egész magyar labdarúgás nem költ magára egy év alatt!) S nem csak azért, mert illene végre megszabadítani futballistáinkat követelőző nyavalygásunk terhétől, s meghálálni nekik, ha olykor képesek többet nyújtani, mint amit mi tanárként, pincérként, mérnökként, újságíróként, rendőrként, buszvezetőként vagy zöldségesként nyújtani tudunk. De azért is, mert a lesajnált dagesztáni Anzsi Mahacskala a világ élvonalához tartozó orosz futball bajnoki címének egyik várományosa.

Mahacskala ide, Mahacskala oda, Dzsudzsák jó pályán van. Jobban tennénk, ha a magunk helyén a nyomába szegődnénk!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.