valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Sztankóczy András

Merkel megnyitotta a magyar határt

/ 2015.08.26., szerda 11:00 /
Merkel megnyitotta a magyar határt

„Beszorultunk a több millió menekültet befogadni kész Németország, valamint a több millió embert hozzánk továbbító Balkán közé.”

Az történt, hogy Angela Merkel fogott egy hatalmas drótvágó ollót és átvágta a magyar kerítést. A német bejelentés után, hogy a szíriaiakat gyakorlatilag eleve menekülteknek tekintik, vagyis befogadják az onnen érkezőket, a GYODA az eddigieknél is értelmetlenebbé vált. Főleg, hogy – amint az a számokból kiderül –, kimondva kimondatlanul ez történik az irakiakkal is, sőt az afgánok csaknem feléből is menekült lesz.

A végeredmény szempontjából nincs sok jelentősége, de külön csavarja a történetnek, hogy a mérföldes lépést Németország arabosítása felé a német szélsőjobb érte el. Miután sorozatban követték el az egyre durvább támadásokat a menedékkérők ellen, Merkel úgy érezte, a német történelem ismert előzményei miatt nem tűnhet úgy, hogy egy kancellár egy oldalon áll a neonácikkal. Már amiatt is rengeteg bírálatot kapott, amiért nem ítélte el hamarabb a támadásokat, ezt kellett túlkompenzálnia a nagyvonalú engedménnyel.

Mindez azt jelenti, hogy beszorultunk a több millió menekültet befogadni kész Németország, valamint a több millió embert hozzánk továbbító Balkán közé. Ráadásul az egész öngerjesztő folyamat: minél többen hallják, hogy sikerült a rokonnak, szomszédnak, ismerősnek, annál többen indulnak útnak.

Ilyen helyzetben a drótkerítés szó használata legfeljebb a magyar kabaré megújítására lett kormányzati kíséreltként értelmezhető, amint az látszik a macedónok minapi, hamar hamvába holt kísérletén is. Néhány napig lehet feltartóztatni a migránsokat, utána annyian gyűlnek össze és olyan körülmények között, hogy nem lehet ellenállni a nyomásnak.

Innentől kezdve mi is Macedóniává válunk, ahol az egyetlen megoldandó feladat, hogy miként tereljünk át minél gyorsabban és a választókat minél kevésbé zavarva naponta több ezer embert az országon. Úgyhogy lehet leküldeni Wáberer György kamionjait a határra – legalább lesz értelme, hogy miniszterelnöki megbízott lett –, és beindítani az Ásotthalom–Passau járatokat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.