valasz.hu/publi/iskolapelda-tobb-szempontbol-51782/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202005

http://valasz.hu/publi/iskolapelda-tobb-szempontbol-51782/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202005

Publi

Kovács Lászlónak nem tetszik az MSZP szlogenje

/ 2010.02.10., szerda 06:57 /
Kovács Lászlónak nem tetszik az MSZP szlogenje

Azt mondja a közszolgálati tévében Kovács László, nem tetszik neki a budapesti MSZP óriásplakátjaira írt "felelősség, törődés, szabadság" szlogen.

Szerinte ezek a fogalmak "túl elvontak". Nem értünk egyet: a tény, amely szerint a fővárosi szocialista pártszervezet erős emberét, Hagyó Miklóst elérni látszanak a BKV köztörvényes ügyeinek szálai, nagyon is érthetővé teszi a "felelősség" és a "szabadság" szavakat. Mindkettő különösen akkor értékes, ha elfogy.

Márpedig nyolc év felelőtlen kormányzása után éppen a felelősség a legkeresettebb hiánycikk a szocialista nagyáruházban; a szabadság nélkülözésének káros hatásáról pedig az előzetesben ülő Zuschlag János és Hunvald György tudna megszívlelendő gondolatokat közölni Hagyó Miklóssal.

Aki egyvalamivel máris emlékezetessé tette magát. Az elmúlt húsz évben még soha nem fordult elő, hogy a választás előtt a kormányzó erő fővárosi listájának előkelő helyezettjét saját párttársai szólítsák fel lemondásra. Hagyó Miklós etikáról, felelősségről locsog, mintha nem értené a helyzet drámaiságát, amit korábbi szövetségesei, a visszalépésre falfehér arccal felszólító fővárosi MSZP-vezetés tagjai már felfogtak.

Azaz, hogy a párt egyik utolsó bázisának számító Budapest baloldali szimpatizánsai körében politikai atombombaként robbant a közmegvetést kiváltó BKV-ügyek immár eltagadhatatlan szocialista vonatkozása. Sajtóinformációk szerint ugyanis a Hagyó embereként számon tartott Antal Attila és Balogh Zsolt is terhelő vallomást tett a korábbi főpolgármester-helyettesre.

A politikus az MSZP rendszerének a legsajátabb terméke. Éppúgy, mint Hunvald, Zuschlag és a többi, közpénzdézsmáláson rajtakapott figura. Nem azért, mintha más pártokban nem lennének megvesztegethető emberek. Hanem mert Magyarországon senki más nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy többszörösen odakozmált embereit a vállalhatóság határán bőven túl is védje. Emlékezzünk a letartóztatott Hunvald György fizetése körüli komédiára, vagy Gyurcsány Ferenc igazságszolgáltatás elleni kirohanásaira.

A korruptnak, hazugnak bizonyult politikusok társtettesei mindazok, akik a magyar közélet elhagyósodását drámaian felgyorsító, a választók becsapását büszkén vállaló beszédet erkölcsi alapozásúnak és retorikai mesterműnek hirdették, a bevallott tettek elkövetőit pedig jogilag vagy erkölcsileg megerősítették pozíciójukban. Társtettesek azon értelmiségiek, akik nyolc év minden szempontból kudarcot hozó kormányzása után úgy vélik: még az általuk is korruptként, hazugként és csalóként ismert párt inkább érdemes a bizalomra, mint legfőbb ellenlábasa. Merthogy utóbbi - szerintük - a fasizmussal kokettál.

Nem tudjuk, hogy ezen írástudók a doktrinerség vagy a komfortos lét elvesztésének félelme miatt védik-e a védhetetlent. De bizonyosan sokan vannak, akik az elmúlt nyolc évben pályázati támogatásokért, szakértői megbízatásokért cserébe feledkeztek meg tükröt tartani a valóság elé. A lojalitásnak, a minden jogsértést, alkalmatlanságot kimagyarázó indulatnak - a reményekkel ellentétben - nem a gyűlölt túloldal elgyengítése, ellehetetlenítése lett a következménye, hanem a Zuschlag-, Hunvald-, Hagyó-félék elszabadulása.

A tanulság örök. Mindenki számára.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.