Publi

Borbás Barna

Miféle bunda? Milyen „csirkedal”? Ő a tökéletes győztes

/ 2018.05.14., hétfő 08:30 /

Őszintén csodálom azokat, akik fel bírnak háborodni az Eurovízión. A dalversenyen, ami Conchita Wurstnak és Salvador Sobralnak ítélt trónt, és ami a nevében Európát idézi, de ahol Ausztrália is indul.

Az internet népe most Netta Barzilait és a „csirkedalt” gyűlöli, az idei győztest. Merthogy mi ez az „idióta nyekergés”, ez „kotkodálás”, ugye. Ez „olyan fura”. Tehát a szervezők „szakmai barmok”. És nyilván „bunda”.

Pedig az izraeli versenyzőnő Toy című szerzeményével (pardon: Doron Medalie írta, nem a hölgyemény) tökéletes Eurovízió-győztes született. Nem annak ellenére, hogy „olyan fura”, hanem azért.

Az egész cirkusz pont arról szól, hogy a nevező 70 százalék többé-kevésbé jó vagy felejthető dal alapból tökéletesen esélytelen, ha megindul ellene 30 százalék ízléstelenül öltözködő és/vagy hülye színpadi kellékeket alkalmazó furcsaság. (Ha utóbbira nincs ötlet, az is megfelelő, ha a jelölt hermafrodita.)

Netta Barzilai győzelme tehát Eurovízió-papírforma. Nem kell ezt komolyan venni.

Magyar indulónak az én örökös jelöltem – továbbra is – a Radikális Amputáció zenekar.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.