Publi

Mintaszerű ellenzék

/ 2011.08.22., hétfő 08:08 /
Mintaszerű ellenzék

A betelefonáló azt ecseteli, hogy Orbánéknak kamattámogatást kellene adniuk a devizahiteleseknek, ha már korábbi kormányzásuk idején hasonló kegyben részesítették a lakást vásárló forinthiteleseket.

A társadalmi igazságosság nevében szól a kérés. És milyen jól is hangzik. Ha akkor igen, ma miért nem? És a műsorvezető nem mondja, hogy a társadalmi igazságosság kérdését ebben az összefüggésben nem célszerű felvetni, hiszen a támogatott kamatú forinthitelek mindenki számára elérhetőek voltak. Így hirdették meg őket. Akik nem vették fel, azokat miért is kellene kárpótolni?

Követel-e bárki is kompenzációt a leárazáskor nem vásárlóknak?

Azt csak halkan kérdezve, hogy miből?

A kedvezményes lakáshitelek meghirdetésekor prosperált az ország, a gazdaságpolitikai döntés ráadásul nem egyszerűen adott, de kalkulált az építőipar élénkülésével, a foglalkoztatás, a gazdaság és az adóbevételek növekedésével, vagyis azzal, hogy a hitelkamat-támogatás beruházás, amely kitermeli az árát. Ma ezzel szemben csődelhárítás folyik, üres kasszával.

Temérdek ötlet van, hogy mit kellene tenni a devizahitelesekkel, s még azt sem szokás számításon kívül hagyni, hogy ez valamennyi pénzbe kerül. De azt már igen, hogy mennyibe.

Magyarországon a lakossági devizahitel-állomány 5400 milliárd forintra rúg. Majd' kétszer akkorára, mint amekkora - uszkve 15 év alatt - összegyűlt a magán-nyugdíjkasszában. Az, hogy a helyzet idáig fajult, súlyos kormányzati felelőtlenségre vall. Az emberi alultájékozottság tökéletes üzleti kiaknázására. A fogyasztóvédelem csődjére.

A szocialisták most a devizahitelesek megsegítését követelik. Ahogy kell. Mintaszerűen. Meglehet, sokkal kevesebb bajunk lenne, ha 2002 és 2010 között is ők lettek volna ellenzékben...

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.